• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Bitme aşamasındaki evini hırsızlar talan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez Aydınlıkevler Mahallesi'nde 1210 Sokak'ta bitme aşamasında olan eve dadanan madde bağımlısı hırsız veya hırsızlar evin kapı, elektrik tesisatı ve musluklarını çalarak aileye büyük mağduriyet yaşattı.

Son zamanlarda kente yaşanan hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Maddi durumu olmadığı için belediye tarafından üstlenilen evin iç kapıları, elektrik tesisat kabloları ve muslukları kimliği bilinmeyen madde bağımlısı hırsızlar tarafından çalındı.

3 yıldır evlerinin bitmesini beklediklerini ve eve girme hasretiyle yaşadıklarını belirten mağdur Mehmet Şah Başaran (51), evi kontrol etmeye geldiğinde gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü belirtti.

Yaşanan hırsızlık olayında, 30 bin liranın üzerinde eve zarar verildiğini belirten Başaran, hırsızların yakalanmasını ve evinin kısa sürede bitirilip kendisine teslim edilmesini yetkililerden rica etti.

"Maddi durumum olmadığı için valilik ve belediye desteğiyle evim yapılıyordu"

Mehmet Şah Başaran

Maddi durumu olmadığı için babasından kalan kerpiç evin belediye tarafından yıkılarak inşaatının üstlenildiğini belirten Başaran, "Babamdan kalan kerpiç bir evde oturuyorduk. Daha önce çalışıyordum, çocuklarımın rahatsız olmasından dolayı işi bırakmak zorunda kaldım. Şu anda çalışmıyorum ve maddi durumum çok kötü. Babamdan kalan kerpiç ev yıkılmak üzere olduğundan Batman Valiliği ve Belediyeye başvuruda bulundum. Başvurumun ardından Sayın Vali ve Belediye Başkanı ayrı ayrı günlerde evimize gelip bizi ziyaret ettiler ve evi yıkarak temelden yapacakları sözünü verdiler. Biz de bu sözler üzerine çok sevindik ve bir süre sonra kerpiç ev yıkılıp inşaata başlandı." ifadelerini kullandı.  

"Hırsızlar evde uyuşturucu madde kullanmışlar"

Madde bağımlısı hırsızların evin giriş kapısını zorlayarak eve girdiklerini ve hırsızlıktan önce evin içinde uyuşturucu madde kullandıklarını ifade eden Başaran, "Belediye tarafından başlanan inşaatımız bitme aşamasındaydı. Geçen gün eve gelip baktığımda giriş kapısının zorlanarak açıldığını gördüm. İçeri baktığımda her yerde esrar ve eroin izlerinin olduğunu ve evin içindeki bütün kapıların, elektrik tesisat kablolarının, prizlerin, mutfak, lavabo ve banyodaki muslukların olmadığını, çalındığını, yerinde olmadığını gördüm. Evimizin bitmesini ve bize teslim edilmesini beklerken büyük bir hayal kırıklığı yaşadık." dedi.

"Yaklaşık 30 bin lira eve zarar vermişler"

Hırsızların evine yaklaşık 30 bin lira zarar verdiklerini belirten Başaran, yetkililere seslenerek hırsızların bulunmasını ve evinin kısa sürede bitirilip kendisine teslim edilmesini istedi.

Başaran, "Evin halini görünce durumu hemen yetkili yerlere bildirerek şikâyetçi oldum. Tahminime göre hırsızlar, 30 bin liranın üstünde eve zarar vermişler. Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden ricada bulunuyorum. Evin eksikliklerinin tamamlanmasını ve kiradan çıkıp evime girmek istiyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir