• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Hele bak şu Rus’un kapısındaki…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Çeçenistan’ı işgal eden Ruslara uşaklık ederek lider olduğunu sanan Ramazan Kadirov Çeçen halkının  gerçek temsilcisi olan şehid Cevher Dudayev’in adının Kocaeli’de bir parka verilmesinden rahatsız oldu.

Kocaeli'nin Körfez Belediyesi tarafından Cevher Dudayev Parkı, geçtiğimiz günlerde tamamlanarak açıldı. Parka Çeçen halkının lideri olan Cevher Dudayev'in isminin verilmesi üzerine açıklama yapan Putin’in Sarayı’nın uşağı Kadirov, Grozni’de Abdullah Öcalan’ın isminin bir parka verilebileceğini söyledi.

Şehid Cevher Dudayev'i “teröristlikle” suçlayan Putin’in saray bekçisi Kadirov, Türkiye'yi ise "teröristlere arka çıkmakla" suçladı.

Sahibi Putin adına demeç veren Kadirov Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Kararınızı verin! Ya teröristleri açıkça destekleyen bir ülke statüsü alın ya da Rusya Federasyonu ile şeffaf ve dürüst bir ilişki kurun" dedi.

Bağımsız Çeçenistan için savaşan mücahitleri kaçak ve suçlu olarak resmeden ve Rusya'ya iade edilmesini talep eden yanaşma Kadirov ülkesini savunurken şehid olan Cevher Dudayev’e yönelik rezil ifadeler kullandı.

İktidarını Putin’e kuyruk sallayarak elde eden ve bu yöntemle Çeçenistan’daki müstebid yönetimini devam ettiren Kadirov herhangi bir cevabın verilip verilmeyeceği bilinmiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir