• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Ajanlar ordularına kadar  sızdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yayınlanan raporlar, Çinli birçok ajanın Tayvan ordusuna sızmış olduğunu ortaya çıkardı.

Reuters'ın aktardığı habere göre, Çin Komünist Partisi'ne bağlı çok sayıda ajan, uzun yıllardır Tayvan'da ordu güçlerinin içerisine sızıyor. Özellikle emekli generalleri kullanan ajanlar, pahalı hediyeler ve yüksek meblağlarda para ile Tayvanlıları çekim alanlarına dahil ediyor.

Başkanlığa kadar sızdılar
Söz konusu ajanlardan biri de Xie Xizhang. Kendisini Hong Konglu bir iş adamı olarak lanse eden Xie Xizhang, bilindiği kadarıyla 2006-2019 yılları arasında Tayvan'da birçok ismi Çin için devşirdi. 2019 yılının Haziran ayında bağlantıları ifşa olan Xie hakkında yakalama emri çıkartılsa da, Xie Tayvan'ı terk etti. Xie'nin Tayvan'daki çok sayıda Çin ajanından sadece biri olduğu tahmin ediliyor.

Çinli ajanların sivil ve askeri yapılara dahil olduğu, hatta bu ajanların Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen'i koruyan güvenlik halkasına dahi ulaştığı belirtiliyor. Emekli bir başkanlık güvenliği ve polis yarbayı olan bir isim kısa bir süre önce, Devlet Başkanı Tsai'nin güvenliğine dair Çin'e bilgi sızdırırken yakalandı. Son 10 yılda, Çin için ajanlık yaptığı belirlenen yüzbaşı ve üzeri rütbeye sahip isimlerin sayısı ise 21'i aşmış durumda.

Çin'in Tayvan'da artan casusluk faaliyetlerinin, ada yönetimini tehlikeye attığı ve adayı Çin etkisine açtığı ifade ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir