• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
Tek böbrekli hastanın yırtılan böbreği kritik müdahaleyle tedavi edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğuştan tek böbrekli olan 20 yaşındaki hastanın at tepmesi sonucu yırtılan böbreği, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde yapılan kritik müdahaleyle kurtarıldı.

Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Doktoru Öğretim Üyesi Veysel Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastanemize gelen genç hastanın doğuştan tek böbrekli olduğunu öğrendik. Hastanın at tepmesi sonucu böbreğinde meydana gelen yırtılma sonucunda karın içerisinde hayati tehlike oluştuğunu tespit ettik. Buna bağlı olarak yırtılan böbreğinde kanama olduğunu gördük." dedi.

Kaya, "Yapılan kontrol ve tetkikler sonucunda karın içi kanamasının olduğu tespit ettikten sonra hastayı üroloji ve girişimsel radyoloji ekibi olarak kabul ettik. Böbreği ortadan yırtılan hastayı kapalı yöntemle sağ kasığında bir iğne girişiyle kanayan yerine giden damarlar, yarım saat içerisinde kapatıldı." diye konuştu.

Hastanın taburcu olduktan sonra kontrole geldiğinde böbrek değerleri ile kan değerlerinin normal olduğunu belirten Kaya, "Hastamızın sağlığına ve yakınlarına kavuşmasına sevindik. Hastanemizin üroloji ve girişimsel radyoloji ekibi olarak kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Harran Üniversitesi Hastane Başhekimi Doçent Doktor Ahmet Güzelçiçek ise üroloji ve girişimsel radyoloji ekibine teşekkür ederek hastaları sevk etmeden tüm tedavi ve ameliyatlarını yapmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir