• DOLAR 32.513
  • EURO 34.624
  • ALTIN 2491.364
  • ...
Türkiye'de kapanmalar geri mi geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa'da korunma önlemleri artırılarak kapanma aşamasına gelindiğini belirten Sipahi, Türkiye için de benzer kapanma önlemlerinin gündeme gelebileceğini kaydetti. Sipahi; "'Delta' varyantının ortalama bulaşma süresi 3-6 gün, 'Omicron'da 1,5-3 gün. Bu varyant her türlü daha hızlı hasta ediyor. Hastalığın 2 katına geçme süresi daha hızlı gibi gözüküyor. Bizde kapanma olmaz, demek zor'' dedi. 

Omicron varyantının hızla yayılması Avrupa’da pek çok ülkeyi yeni önlemler almaya zorlarken ülkelere giriş ve çıkışlar zorlaştırıldı. Hollanda'da, Omicron varyantının etkili olmasıyla birlikte  dört hafta tam kapanma uygulamaya başladı.

Temel ihtiyaçların temin edildiği market, kasap, manav, fırın, eczane, benzin istasyonu ve kütüphane gibi yerlerin dışındaki tüm dükkan ve mağazalar kapatılacak. Ülkedeki tüm kademedeki okullar 20 Aralık 2021 ila 9 Ocak 2022 arasında kapalı kalacak. Ülkede 14 Ocak 2022’ye kadar hiçbir etkinliğin yapılmasına da izin yok.

Fransa'nın başkenti Paris'te  havai fişekli yeni yıl kutlamalarının tümü iptal edildi. 

Danimarka’da  sinema ve konser salonları, eğlence parkları ve müzeler kapatıldı. İrlanda’da ise barlara 20.00’den’den sonra yasak getirirken, iç ve dış mekandaki etkinliklere katılımlara sınırlamalar koydu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir