• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
STK`lardan Elazığ İhya Der` e Destek Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Elazığ İhya Der` e verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay`da onanmasının ardından karara tepkiler çığ gibi büyürken Akdeniz Bölgesi İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu, destek için İhya Der`i ziyaret etti.

Adana, Mersin, Osmaniye, Tarsus ve Ceyhan`dan birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı ziyarette; geçmiş olsun dileklerinin yanı sıra destek açıklaması yapıldı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin İhya Der yönetici ve üyelerine verdiği 6 yıl ile 15 yıl arasında değişen hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanmak suretiyle İslami faaliyetlerin engellenmek istendiğine dikkat çekildi. İslami faaliyetlerden rahatsız olan çevrelerce Elazığ İhya Der`e komplo kurulduğu ve tüm STK`ların da bir gün komploya kurban gidebileceği endişesini taşıdıkları belirtildi.

Destek ziyaretlerinden dolayı Akdeniz Bölgesi İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu yetkililerine teşekkür eden İhya Der Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi, dernek olarak maruz kaldıkları hukuksuz gözaltı, yargılama ve alınan ceza kararlarını en ince detayına kadar anlattı.

Yasal bir dernek olarak faaliyet yürütürken komplolarla nasıl illegaliteye itilmek istendiklerini anlatan Bakşi, suç unsuru olarak dosyaya giren Kutlu doğum etkinlikleri, Hz. Hüseyin etkinliğini, Filistin`e destek açıklamaları ve yardım çalışmaları gibi faaliyetlerin de ceza sebebi suçlar sayıldığını söyledi.

Yılmaz İnsel-Ayhan Kaya-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir