• DOLAR 32.513
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2422.723
  • ...
Dolar ve Altın çakıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün geceden beri hızlı bir şekilde yere çakılan dolar yükseldiği yerden tepe taklak alaşağı oldu.

11 Türk lirasına kadar gerileyen doların bu ani düşüşü piyasalarda olumdu etki yaparken buna bir anlam veremeyen halk, “Ne oldu?” sorusunu sormadan edemiyor.

Dün Cumhurbaşkanının açıkladığı yeni ekonomi paketinin ardından dolar ve altındaki büyük çakılmanın yansımaları yakın bir zamanda görülecektir.

Doların yükselişinden bir nebze de olsa kar elde etmek isteyen vatandaşların döviz almak için girdikleri kuyruklara bu kez de döviz bozdurmak için giriyorlar.

Hiçbir ekonomistin ve uzmanın ön görüsünün tutmadığı bu yeni duruma alışmak kolay değil elbette. Son bir ayda yapılan zamların ardından halkın çektiği sıkıntı ve girdiği bunalımı da hesaba katarsak bunun ağır bir buhran olduğu söylenebilir.

Şimdi düşen dolar kurunun ardından ardı arkası kesilmeyen yeni bir soru “Kur farkından dolayı yapılan zamlar geri alınacak mı?” bu sorunun cevabı merak ediliyor. Enflasyonu yükselten alım gücünün düşmesi için fiyatların da aşağı çekilmesi gerekir.

Bir diğer soru ise “Kur farkından dolayı asgari ücrete yapılan fark cebimizde kalacak mı?” sorusu oldu. Asgari ücret bir kez belirlendi bu konuda bir şey yapılmaz ama yeni düzenlemelerle verilen geri alınabilir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir