• DOLAR 32.526
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2491.733
  • ...
SON DAKİKA
"Peygamberler tarih boyunca sömürülerle mücadele etmişler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Hz Ömer Camii Dabbağoğlu Parkı'nda yapılan açıklamayı Güvenlik-İş Bölge Başkanı M. Zahit Çakır okudu. Açıklamada Şuara suresi 183. ayetini hatırlatan Çakır, İnsanlık tarihinin rehberleri olan Peygamberlerin toplum içerisinde yaşanan sömürülerle mücadele ettiğini vurguladı.

 

"Bazen sigortalı bazen de sigortasız köleler üretmişlerdir"
Bugün sömürü zulmünün daha sistematik bir uygulama şekliyle karşı karşıya olduklarını ifade eden, Güvenlik-İş Bölge Başkanı Çakır, "Kapitalizm asgari ücretle azami kölelik statüsü geliştirmiş, kendilerine sigortalı bazen de sigortasız köleler üretmişlerdir. Hiçbir hakkı, hukuku olmayan, tüm sosyal haklardan mahrum bırakılan işçilerin alın teri ve özverili çalışmalarıyla övünenler sıra onların haklarına geldiğinde kayıtsız kalmakta ve zulümlerine devam etmekteler. Bu gün maalesef bu zulmü bitirme vaatleriyle iş başına gelenler bile yaşanan bu zulme karşı kayıtsız kalmayı tercih etmişlerdir." dedi.

 

"İnsanlara haklarını eksik vermeyin…"
Bir yanda taşerona müjde deyip gazete sayfalarına manşet attıranların diğer yanda işçiler kapı dışarı nasıl atılır seminerlerini vermeye çalıştıklarını aktaran Çakır; "Bir yanda bu sorunu çözme noktasına geldik diyen çalışma sosyal bakanımız diğer yandan asgari ücretle çokta iyi geçinilir deyip şükür dersi vermeye çalışıyor. TÜİK açlık sınırını 1,325 diye belirliyorken. Asgari ücret komisyonu da 775 TL nın uygun olduğunu açıklıyor. Sonra Bakan Bey 800 TL ile geçine bileceğini Ekmek ve peynir fiyatlarının beli olduğunu söyleyerek adeta bizlerle dalga geçiliyor. Sayım bakana ve Sayın hükümet yetkilerine bir ayeti kerimeyi hatırlatmak istiyoruz "İnsanlara haklarını eksik vermeyin. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın" (Şu 'ara suresi 183. Ayet) "zulme karşı sessiz kalan dilsiz şeytandır" Şiarıyla bu zulme sesiz kalmayacağımızı. Açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki farkı da düzeltilmese Avrupa insan hakları mahkemesine kadar gideceğimizi de burada ilan ediyoruz. Çalışmaz sosyal bakanımızda, derhal çalışmaya davet ediyoruz yoksa sokağa dökülme günümüz yakındır.

 

"Yarın Allah'ın adaleti karşısında ne yapacaksınız?"
"Siz taşeronsunuz sizin yılık izniniz olmaz size mesai veremeyiz, siz insani bütün değerlerden mahrumsunuz diyen zihniyetlerin, yarın Allah'ın adaleti karşısında ne yapacaklarını düşünmelerini istiyoruz" diyen çakır sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kendi aile hayatları olduğu gibi, onlarında bir aileleri olduğunu unutmamak lazım. Çoğu kurumlarda maaşlar zamanında maalesef ödenmiyor. Kurum amirinin maaşı bir gün geç yatsa kıyametleri koparır. Ama işçinin 20-25 gün geç yatması onu rahatsız etmiyorsa burada bir sıkıntı var demektir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (sav) "Bir kötülüğü gördüğümüzde o kötülüğü öncelikle elimizle gidermenizi bize emreder. Eğer gücümüz yetmiyorsa dilimizle ifade etmemizi ve kalben bundan nefret etmemizi bize emreder." Bizler Müslümanlar emek sömürüsüne Hayır. Diyen emekçiler olarak yetkililere şu çağrıda bulunuyoruz. Bu gün eğer siz bizim söylediklerimize kulak vermez ve yaşanan bu emek zulmünü geçici pansumanlar ile geçiştirmeye devam ederseniz, yarın sandık başında bu mazlum bırakılmış olan kardeşlerimizde size gerekli cevabı vereceklerdir. Bunda hiç şüpheniz olmasın" (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir