• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
Laricani `Hariri`nin Mahkemesi Haysiyetsiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN - Bakü seyahati bitiminde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Bakü temasları çerçevesinde iki ülke arasındaki parlamento ilişkilerinin yanı sıra ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi hususunda olumlu müzakereleri olduğunu ifade etti.

Laricani, temaslarında ayrıca uluslararası ve bölgesel meseleler hakkında düşünce teatisinde bulunduğunu belirtti.

ABD`nin bölgedeki eylemlerine temas eden Laricani, bölgede sorun yaratan ve skandallara imza atan Amerika`nın Filistin meselesi gibi pek çok sorunu çözemediğini ifade ederek bölge sorunları bölgesel çözümlerle çözebileceğini hatırlattı.

İslami Şura Meclisi Başkanı, konuşmasının devamında bölge gelişmelerine işaret ederek Tunus, Libya ve bazı bölge ülkelerinde baş gösteren demokrasi hareketlerinin Amerika`nın şaşmasına sebep olduğunu söyledi.

Laricani, İran`ın barışçıl nükleer çalışmalarına yönelik ABD`nin ithamları hususunda da şöyle dedi; "Eğer İran ABD`nin Irak, Afganistan ve nükleer meselesi karşısındaki tutumuna dik durmasaydı uluslararası diktatörlük dünyayı saracaktı."

Refik Hariri mahkemesi hakkında da değerlendirmede bulunan Ali Laricani, bu mahkemenin haysiyetsiz olduğundan gerçek sonuçalara ulaşmak istemediğini kaydetti.

İslami Şura Meclisi Başkanı, Seyyid Hasan Nasrallah, Nebih Beri ve Mikati`nin sağduyusuyla Lübnan devleti şekillendiğini ve ABD ise bundan rahatsız olduğunu göstermek istediğini belirtti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir