• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
İTTİHADUL ULEMA'nın yetiştirdiği kız talebeler icazetlerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da bir düğün salonunda düzenlenen icazet merasimi, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İTTİHADUL ULEMA üyelerinden Muhammed Beşir Varol, ilmin önemine dikkat çekti.

Dünyanın imtihan yeri olduğunu belirten Varol, “Dünya ilim ve imtihan yurdudur. Allah, insanları ve cinleri kendisine ibadet etmesi için yarattığını beyan ediyor. Allah bizi ibadet için dünyaya gönderdi. Dünya, keyif ve zevk yeri değildir. Zevk ve keyif yeri ahirettir.” şeklinde konuştu.

Dünyanın Müslüman için bir medrese olması gerektiğini ifade eden Varol şunları söyledi:

“Dünyaya gelen herkesin helal ve haramı bilmesi gerekiyor. Bu da medreselere giderek ve ilim öğrenerek elde edilir. İslami ilimlerden ve medreselerden kaçarsak, zevk ve sefaya düşersek Allah’ın ilmini öğrenemeyiz. Eğer ilim öğrenmezsek, helal ve haramı bilmezsek Allah’a ibadet edemeyiz ve helal yoldan çalışamayız. Bu şekilde davranırsak hem dünyamız hem ahiretimiz mahvolacaktır. Böyle davranan kişi Allah’ın cennetinden mahrum kalacak ve azaba uğrayacaktır. Ondan dolayı medreselerimize sahip çıkmalıyız. Çocuklarımız bize Allah’ın birer emanetidir. Allah’ın bize verdiği her şey emanettir. Bize emanet olarak verilmiş bu çocukları Allah’ın yoluna yönlendirmezsek Allah’a hesap veremeyiz.”

Konuşmaların ardından Sarf, Nahv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi ilimlerde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan kız talebelere icazetler belgeleri ve plaket takdim edildi.

Tören, yapılan dua ve ikramların ardından sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir