• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Miniklerden Milli Eğitim Müdürü`ne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Minik öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Van İl Milli Eğitim Müdürü Kına, "Minik öğrencilerimiz gönüllerinin sıcaklığı ile bize gelmişler. Okullarımızın eğitim alanında ve sosyal etkinliklerde öğrencilerine yer vermeleri çocuklarımızın her alanda gelişmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

 

"Eğitimin en güzel verileceği dönem 0-6 yaş grubudur"

Okul öncesi eğitimine değinen Van İl Milli Eğitim Müdürü Kına, "Eğitimin en güzel verileceği dönem 0-6 yaş grubudur. Bu nedenle okul öncesi eğitimini önemsiyorum. İlimizde okul öncesinde yüzde 80 okullaşma oranına ulaşmış durumdayız. Yüzde 90 ve yüzde 100`e ulaşma imkânının da olduğunu düşünüyorum. Bunun gerçekleşmesi için Bakanlığımız ve Valiliğimizin öncülüğünde gerekli projeleri yürütmekteyiz" dedi.

 

"Eğitim ailede başlar"

Ebeveynlere de seslenen Milli Eğitim Müdürü Kına, "Eğitim önce ailede başlar, çevre ve okullarda devam eder. Ailelerimizden çocuklarının eğitim gelişiminde en önemli unsurun aile olduğunu unutmamalarını dileyerek, çocuklarının eğitimlerini, her düzeyde öğrencilerini sıkmadan, sevecen bir tavırla takip etmelerini diliyorum" dedi.

 

Çocukların en önemli varlık olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Kına, miniklere tavsiyelerde bulunarak, "Çocuklarımız bizim için en önemli ve yegâne varlıklarımızdır. Bu nedenle çocuklarımıza her zaman için ayrıcalıklı davrandığımızı bilmelerini istiyorum. Bu pozitif ayrımcılığımıza karşılık kendilerinin, bizim ve aileleri için ne kadar değerli olduklarının farkında olmalarını istiyorum" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir