• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Fransa`da Cami`ye Bir Irkçı Saldırı Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Fransız yetkililerin bildirdiğine göre, henüz İnşaat halindeki caminin iç kısmına domuz başı bırakıldığı, iç ve dış kısımlarına ise gamalı haç ve yabancı karşıtı ırkçı yazılamalar yapıldığı bildirildi.
 
Olay yerine gelen Meaux Belediye Başkanı Franck Riester, bu saldırının tahammül edilemez olduğunu ve katı bir şekilde kınadıklarını belirtti.
 
Riester ayrıca, bu tür gerilimleri dindirmek gerektiğini ve dini ne olursa olsun her vatandaşın ibadet etme hakkı olduğunu kaydetti.
 
Fransa Müslüman Konseyi (CFCM) bünyesinde olan İslamo-fobİa Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri, camilere karşı ırkçı saldırılar düzenleyen bu insanlardan tiksindiğini ifade ederek, bu saldırıların ilk defa yaşanmadığını, yetkililerin derhal bunun önüne geçmesini ve tavırlarını net bir şekilde ortaya koymaIarı gerektiğini vurguladı.
 
Zekri, Fransa Müslüman Konseyi İslamo-fobia Gözlemevi`nin verilerine göre, 2012 yılında 201 İslam karşıtı olayın kaydedildiği ve bununda 2011 yılına göre yüzde 28 artış gösterdiğinin altını çizildi.
 
Abdullah Zekri`nin açıklamasının sonunda, ``Her defasında aynı sorun. İslam onları rahatsız ediyor" diyerek, faillerin ağır cezalara çarptırılmadığı sürece bu olayların devam edeceğini hatirlatti. (Enes Suiçer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir