• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
Korkular yersiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Korona virüsünün ortaya çıkmasının ardından hayatımızı alt üst eden virüslerin sonuncusu olan Omicron Varyantı ile yatıp kalkmaya başladık.

Sırada ne tür varyantların olduğunu bilmeden yaşıyoruz. Bizi ne tür bir geleceğin beklediğinden habersiz bir şekilde...

Korkmalı mıyız?

Omicron virüsünün varyantlarından korkmalı mıyız? Bundan sonra hayatımızın bir parçası haline gelen pandemi gerçeğiyle nasıl baş etmeliyiz?

Pandemi bitmeyecek mi? Korkmak, tedbir almak, dikkat etmek... bunların hepsi fıtri duygulardır. Bu zahiri sebeplerin ardından saklı olan asıl sebepleri bilmemize belki de imkan yoktur.

Peki ne yapmalı? Tevekkül en güçlü silahtır! Allah’a tevekkül etmek en büyük silah ve kalkandır. O’nun iradesi dışında bir şey olmayacağını bilmek ve inanmak gönlümüzü de hayatımızı da ferahlandıracaktır.

Kimin ne dediğinin bir önemi yoktur. Yapılan komplo teorileri, oluşturulmaya çalışılan korku, kaygı, endişe... bunlara aldırmadan Allah’a tevekkül edip hayatımıza kaldığımız yerden devam etmemiz gerek. Ecel ne bir an önce ne de bir an sonradır! Ana rahmine düştüğümüz anda kaderimiz Rabbimiz tarafından belirlenir.

Ecelimizin vaktini, nerede ve ne zaman olacağı kesinleşmiş bir şekilde bu dünyaya geliriz. Saniye bile şaşmayan bir sona doğru yol alırken Azrail’le nerede ve nasıl karşılaşacağımızı kestirmemiz mümkün değil. Bunu bir tek Rabbimiz bilir.

Madem Rabbimiz bizim için bir kader tayin etmiş o zaman O’nun tercihinde hayır vardır deyip gönül rahatlığıyla O’na kulluk vazifemizi yerine getirmek için endişe edelim. Gerisi bizim işimiz ve irademiz değildir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir