• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Umut-Der`den muhtaç aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hayırseverler ile yoksullar arasında hayır köprüsü olmaya devam eden Umut-Der Tatvan Şubesi, Dumlupınar Mahallesi`nde harabeye dönmüş, mutfak ve tuvaletin bir arada bulunduğu tek odalı evde kalan Manay ailesine yardım elini uzattı.


Konuyla ilgili konuşan Umut-Der Tatvan Şubesi Yardım Komisyonu üyelerinden Nihat Çeltik, ``Derneğimize yeni müracaat ettiler. Biz de Yardım Komisyonu olarak gittik ve gördük ki, gerçekten mağdur bir ailedir. Evleri harabeye dönmüş yaşanılmayacak hale gelmiş. Her ay düzenli bir şekilde gıda yardımı yapacağız. Hayırseverlerin katkılarıyla her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.


Evin reisi Ali Erkan Manay ise, ``Eİşim beni 5 yıl önce terk etti. 5 çocuk babasıyım. Çocuklarıma bakamadığım için 3 çocuğumu annemin yanına gönderdim, şuan yanımda 2 çocuğum var. Onlar da 4 gün aç bir gün tok yatıyorlar`` şeklinde konuştu.


Hiçbir geçim kaynaklarının olmadığını söyleyen Manay, "Evde kiracıyım, ama ev sahibin kira almıyor. Evin çatısı naylon ile kaplıdır, kışın doğru düzgün ısınamıyoruz. Ev yıkılmak üzeredir. Evin kapısını da gazete ile kapatmışım. Tek isteğim, yeni bir eve geçmektir. Allah yardım edenlerden razı olsun`` ifadelerini kullandı.         (Menderes Beysülen-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir