• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Teknoloji alanlarına yönelik yeni çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Davut Işık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlediği 2021 Verimlilik Proje Ödülleri ile TEVMOT Projesi Plaket Takdim Töreni’ne katıldı. Bilişim Vadisi’ndeki törende bir konuşma yapan Varank, KOSGEB’in yeni çağrısıyla ilgili şunları söyledi:

AR-GE, ÜR-GE VE İNOVASYON

“KOSGEB ile başlattığımız yeni bir destek programının müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Malumunuz KOSGEB’in Ar-Ge’ye yönelik destek programını, bu yılın başında güncelledik. Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon adını verdiğimiz yeni destek programının ilk çağrısına da mart ayında çıktık. Elektrikli otomotiv sektörü ile 5G gibi yeni nesil mobil haberleşme teknolojilerine dönük olan bu çağrımıza ilişkin değerlendirme süreçlerinin sonuna geldik. Yakın zamanda sonuçları ilan edeceğiz.”

YENİ ÇAĞRIYI AÇIKLADI

“Bugün ise, programın orta yüksek ve yüksek teknolojili alanlara yönelik ikinci çağrısına çıkıyoruz. Bu yeni çağrımızla da ilaç ve tıbbi cihaz, savunma sanayii ve raylı sistem araçları alanlarına odaklanıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuza uygun şekilde bu sektörlerdeki kritik teknolojilerin yerli imkanlarla üretilmesini sağlayacağız.”

MİKRO İŞLETMELER DE DAHİL

İlk çağrımızdan farklı olarak bu kez mikro işletmeleri de destek kapsamına aldık. Orta ölçekli işletmelere 6 milyon, küçük işletmelere 1 buçuk milyon, mikro işletmelere de 900 bin liraya kadar destek vereceğiz. Proje teklif çağrısı, 8 Şubat’a kadar başvurulara açık. Ben tüm işletmelerimizi bu destekten yararlanmaya davet ediyorum.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri