• DOLAR 32.558
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.59
  • ...
Batmanlı çiftçinin yüzü gülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yağışların bu yıl iyi düzeyde olması sebebiyle Batman`daki çiftçilerin yüzü gülmeye başladı. Ekinlerin hasadına yaklaşık 1 ay kala görüşünü aldığımız Batmanlı çiftçiler, ekinlerin bu yıl bol olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

 

Batmanlı çiftiler, bu yılki hasadı umutla bekliyor. Bu sene yağışların bol olması nedeniyle çiftçiler rahat bir nefes aldı. Geçtiğimiz yıl yağışların yeterli düzeyde yağmaması nedeniyle çiftçiler zor durumda kalmıştı. Bu sene yağışların bolluğundan buna gerek kalmadı.

 

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu seneki ekinlerin çok iyi olduğunu ve bir aksilik olmayacağı taktirde ekinlerin toplanmaya başlanacağını belirtti. Aydiş, geçen yıllara oranla bu yıl ki ekinlerin daha verimli olduğunu söyledi.

 

Pamuk hariç diğer bütün ekinlerin çok iyi olduğunu vurgulayan Aydiş, "Ekinler iyi yetiştiği zaman çiftçilerimizin de yüzü gülüyor. Elimizden geldiği kadar Batman`daki bütün köyleri gezmeye çalışıyoruz ve orada gördüğümüz kadarıyla bütün ekinlerin durumu iyidir. Sadece Batman`ın değil bölgenin ekinleri bu sene iyi görünüyor" dedi.

 

Bu sene ekinlerinin çok iyi olduğunu dile getiren Yeni Köy (Sémalé) çiftçilerinden Serdin Oğuz, "Bu yıl ki ekinlerimiz Allah`a şükürler olsun çok iyi. İlkbahar çok güzel geçtiği için bu sene iyi bir verim bekliyoruz. Allah`ın izniyle bir aksilik olmaz ise iyi bir verim alarak yüzlerimiz gülecek." diye konuştu.

 

Zorköy çiftçilerinden Ziyadin Kalkan ise, "Bu yıl ürünlerimiz çok iyi düzeyde. Bu yüzden çok memnunuz. İlkbaharda yağışlar çok iyi geçti. Buğdaydan umutluyuz. Mısırdan da iyi fiyat verilirse çok güzel olacak. Ekinlerimize iyi fiyat verilirse yüzlerimiz gülecek" ifadelerini kullandı. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir