• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Amacımız, Peygamberimizi (sav) yaşamak ve yaşatmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü dönem başkanı Muhammed Necip İlbay ile platform sözcüsü Ferhat Aköz ve İLKHA Van Bölge Temsilcisi ve Van Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Özkan, Van`da yayın yapan Tutku FM`de yayınlanan ve sunuculuğunu Salih Geçken`in yaptığı "Farklı Açıdan" programa konuk oldular.


Kale miting alanında Pazar günü yüz binlerin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliği hakkında Geçken`in sorularını yanıtlayan İlbay ve Aköz, bu etkinliklerdeki amaçlarının Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v) sünnetini yaşamak ve yaşatmak olduğunu kaydettiler.

"Bir daha gönderilmeyecek olan Peygamberlerin misyonunu üstlendik"
Programda ilk olarak sözü olan İlbay, platformun faaliyetlerini ve amaçlarını anlattı. İnsanlık tarihi boyunca Allah-u Teâla`nın, insanlara doğru yolu göstermek için peygamberler gönderdiğini hatırlatan İlbay, son Peygamberin de Hz. Muhammed (s.a.v) olduğunu aktararak, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bir daha gönderilmeyecek olan Peygamberlerin misyonunu üstlenmiş durumdayız. Hiçbir beşeri ideolojiyi, hiçbir siyasi düşünceyi katmadan, tamamen Peygamberlerin misyonunu 14 asır sonrasından insanlara ulaştırmak ve insanlara tekrar Allah`ı ve ahiret gününü hatırlatmak için uğraşıyoruz. Çabamız bu yöndedir" dedi.

"Amacımız, Allah Resulüne olan sevgiyi evlerden, camilerden dışarıya taşırmak"
Van`da Kutlu Doğum etkinliklerini platform olarak bu yıl 8.`sini düzenlediklerini ifade eden İlbay, "Geçen yıllarda statlarda etkinlik yaptık. Son 3 yıldır meydanlardayız. Amacımız, Allah Resulüne olan sevgiyi evlerden, camilerden dışarıya taşırmak. Özellikle halkın statlarında, halkın caddelerinde, halkın inandığı Peygamberi anmak, Allah`u Teâla`nın adını anmak ve o heyecanı halkla beraber bir panayır halinde yaşamaktır, yaşatmaktır. Bu yıl da insanlarımızın teveccühünü gördük. Peygamber sevdalıları, ahirzaman olarak bilinen günümüzde, özellikle günahların bayağı yayıldığı, insanların kardeşinden, babasından bile emin olamadığı bir zamanda Peygamberin ahlakını, ta 14 asır sonrasına taşımak ve insanları bu misyonla tekrar diriltmek amacıyla faaliyetlerimiz sürüyor" diye konuştu.

Etkinliklerdeki amaçlarının Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`i (s.a.v) anlamak ve sünnetine tabi olmak olduğunu söyleyen Platform Sözcüsü Ferhat Aköz de, bunu etkinliğe gelen herkesin rahatlıkla görebileceğini söyledi. Etkinliklerinde sadece tevhit bayraklarının taşındığına dikkat çeken Aköz, platformun STK`lardan oluşmasına rağmen hiçbir üye STK`nın ambleminin etkinlikte taşınmadığını kaydetti.

"Bize limit biçilmiş, üstüne çıkamıyoruz!"
Sunucu Geçken`in Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`da, Van`da ve diğer şehirlerde düzenlenen etkinliklerin basın tarafından sansüre uğratılmasının nedenini sorması üzerine Fikret Özkan, şöyle cevap verdi: "Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğinde platformda İLKHA adına görev yaptım. Orada Habertürk muhabiri platformdan canlı yayın yapıyordu. Ve alandaki sayıya 400 bin dedi. Ben de kendisine `İnsaf! Şu kalabalık 400 bin mi?` O da `Abi, bize söylenen bu! Bize limit biçilmiş, üstüne çıkamıyoruz` Aynı limiti ben Van`da da gördüm. Orada görevli olan bir memura sorduk. Ne kadar alır bu alan diye. Söylediği şu: `Şu alan 80 bin kişilik` Göstermiş olduğu alanın yaklaşık 2, 2,5 katı doldu. Onlar ise 35 bin diye geçtiler. Tabi ki sayı önemli değil. Burada herhangi bir platformun herhangi bir STK`nın ön plana çıkması o kalabalıkların bunlara isnat edilmesini ben doğru bulmuyorum. Ama şu bir gerçek, burada samimiyetle ortaya konulmuş bir çaba var. Bunu takdir etmek lazımdır. `Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl koordinatörlüğünü düzenlemiş olduğu kutlu doğum etkinliğine 10 bin kişi katıldı derseniz` burada kendinizi yalanlamış olursunuz. İnsanlar size güler. Halk oradaki kalabalığı görüyor" (Fırat Arslan-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir