• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Bitlis'te iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu’nda düzenlenen barış töreni düzenlendi. Barış törenin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende konuşan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, ayet ve hadislerle İslam'da barışın önemine dikkat çekerek, barışın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende konuşan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, bu tür olayların sadece iki ailenin huzurunu bozmadığını, şehirdeki tüm insanların huzurunu bozduğunu belirtti.

Geylani, "Kavga ve olaylar insanların, ailelerin, mahallenin ve şehrin huzurunu kaçırır. Görevimiz aynı zamanda şehrin huzurunu da sağlamaktır. Memleketimizin en büyük özelliği tatsız olaylar yaşandığı zaman, duruma müdahale edip, insanları barıştırmaktır. Barışı sağlamak için uzun süredir çalışma ve görüşmeler yürütüyorduk. Çok şükür aileler ikna oldu ve bugün burada barış olacak. Barışta emeği olan tüm dostlara, büyüklerimize ve ailelere teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ateş ile Aktay aile fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış yemini etti.

Barış törenine Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, kanaat önderleri, din adamları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile aile bireyleri katıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir