• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Peygamber Sevdalısı Olmak için, Haydi Meydanlara!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gözlerimizin nuru Resululllah`ı sevdiğimizi izhar ettiğimiz zaman, sıkıntı ve zorluklar bela ve musibetler başımıza gelebilir. Başımıza gelen sıkıntı ve zorluklar karşısında sabır etmemiz gerekir. Sabır edebilmemiz için de, sağlam bir imana sahip olmamız gerekir.

Gözlerimizin nuru ve kalplerimizin nazenin süsü Efendimiz Hz. Muhammed`i (s.a.v) sevmek için, O`nu anlamak ve yolundan gitmek gerekir. Kalplerimizin nazenin süsü Efendimizi sevmek için, O`nu anmak ve anlatmak gerekir. Kalplerimizin nazenin süsü Efendimizi anlamak için de, Kur`an`ı Kerim`i ve O`nun ders ve ibretlerle dolu hayatını iyice okumamız gerekir. Ve yaptıklarını yapıp, yapmadıklarından da sakınmamız gerekir.

63 yıllık hayatı boyunca hiçbir zaman kahkaha ile gülmeyen Kutlu Nebiyi sevmek, az gülmeyi çok ağlamayı gerektirir. Kendisine yapılan onca saldırı ve hakaretlere rağmen beddualarda bulunmayan Kutlu Nebi`yi sevmek, Taif seferinde olanları yaşamayı gerektirir. İslam`ı götürdükleri tarafından yalanlanmasına rağmen pes etmeyen Kutlu Nebi`yi sevmek, bir çadırdan diğer çadıra girip tebliğ vazifesini yerine getirmeyi gerektirir.

Tek düşüncesi insanların İslam çatısı altında birleşmesi olan Sevgililer Sevgilisini sevmek, Tevhit bayrağı altında birleşmeyi gerektirir. Bir haber geldiği zaman/verildiği zaman inanmadan önce `mutlaka araştırılması lazım` emri gereğini eksiksiz yerine getiren Sevgililer Sevgilisini sevmek, küfür yandaşlarının sözlerine ve getirdikleri/yayınladıkları haberlere inanmadan önce, doğru olup olmadığını öğrenmek için araştırmayı gerektirir.

Allah`ın Habib`i Resulullah`ı sevmek, getirdiği evrensel mesajı ulaştırabileceğimiz bütün yerlere ulaştırmayı gerektirir. Allah`ın Habib`i Resulullah`ı sevmek, mustazafların ve mağdur edilmişlerin hakkını aramak için doğru yerlerde, doğru gazetelerde ve sırat-ül müstakim yolda olanlarla beraber aynı safta mücadele etmeyi gerektirir. Allah`ın Habib`i Resulullah`ı sevmek, kendi halklarına karşı acımasızca saldırılar yapan Kârrafi diktaların karşısında, zulümlerini yüzlerine haykırmayı gerektirir.

Âlemlerin Efendisi Hz. Ahmed`i sevmek, yapılacak mevlit programlarında/etkinliklerinde yüz binlerle beraber olmayı gerektirir. Âlemlerin Efendisi Hz. Ahmed`i sevmek, Peygamber Sevdalıları ile beraber istasyon meydanlarında/miting alanlarında zalimin kirli yüzüne tükürürcesine haykırmayı gerektirir. Âlemlerin Efendisi Hz. Ahmed`i sevmek, Türkiye`nin dört bir tarafında İslami hassasiyet sahibi derneklerin `milyar salâvat` kampanyalarına iştirak etmeyi gerektirir.

Yaratılmamıza sebep Roniya Çava`yı sevmek, Peygamber Sevdalıları Platformunu oluşturan derneklerin çalışmalarında olmayı ve bu şekilde Roniya Çava`yı sevdiğini ispatlamayı gerektirir. Yaratılmamıza sebep Roniya Çava`yı sevmek, en yakınımızdan başlayarak O`nu anlatmayı, O`na sahip çıkanların kimler olduğunu göstermeyi, O`nun için gecelerini gündüze katıp mevlit etkinliklerinde herhangi bir aksilik çıkmaması için gayret eden gülşen yüzlüleri tanımayı gerektirir. Roniya Çava`yı sevmek, Peygamber Sevdalısı olmayı gerektirir.

Son bir kaç yıldır Nisan ayında Peygamber Sevdalıları platformu tarafından organize edilen ve dünyanın dört bir tarafında kutlanan özellikle de Diyarbakır ve Batman`da çok daha büyük kalabalık ve coşkuyla kutlanan anma etkinliklerine yaklaşmamız sebebiyle Allah`a ne kadar şükür etsek azdır. Kâinatın yaratılmasına sebep olan Sevgili Peygamberimizin aşığı olan sevdalılar, bu ortak değer karşısında meydanları tıklım tıklım dolduruyorlar. Programı mutluluk içerisinde takip edip, adeta Resulullah`a biat tazeleme yarışına giriyorlar.

`Mewluda Muhammed` etkinlikleri ile yüz binlerce insan bir araya gelip sevgilerinin belirtisi olarak Hz. Muhammed`e (s.a.v) salâvatlar getirip, şefaatine mazhar olmayı diliyorlar. Bir volkan misali olan Muhammedi sevgiyi izhar etmek için meydanlarda kendilerinden geçiyorlar. Bütün insanlığa şifa dağıtan, yol gösterici, önder ve öncü olan nurlu insan Resulullah için yaptıkları her şeyin kendi hanelerine mükâfat olarak yazılacağına inanıyorlar.

Genç/yaşlı, kadın/erkek, küçük/büyük demeden yediden yetmişe herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için hiçbir görevden kaçmıyor. Başkalarının yaptıkları taşkınlıkları yapmayıp, ümmeti oldukları Peygambere yakışır bir şekilde davranıyorlar. Hayatlarının diğer alanlarında olduğu gibi, bu alanda da insanlara hal ve hareketleri ile örnek oluyorlar. Muhammedi sevginin hayatlarından çıkmaması ve Muhammedi bağlılığın günden güne artması için imanlı yürekleri ile yüz binlerle beraber meydanları inletiyorlar, küfrün yüzüne şamar vururcasına...

Zalimlerin, tağutların, müstekbirlerin ve diktatörlerin saltanatlarının yıkılacağının belirtisi ve hak ettikleri kafeslere gireceklerinin göstergesidir, meydanları dolduran Peygamber Sevdalıları...

İstedikleri olmadığı zaman ne yapacaklarını bilmeyip suçsuz insanları sırf Müslüman oldukları için kalmadık işkencelere maruz bırakan soysuzların sonlarının başlangıcıdır, stadyumlara sığmayan Peygamber âşıkları...

Başlarına gelen belalara karşı, baskın ve operasyonlara karşı, mağdur edilmelerine karşı Eyüp (a.s) misali sabreden cesur yürekli mustazafların hesap soracaklarının işaretidir, meydanları dolduran yüz binler...

Kendilerine karşı her türlü asimile hareketlerinin olduğu, sırf lisanı farklı diye haksızlıklara maruz kalan ve `nasıl olsa bu da kürdtür` diye aşağılanan ezilmişlerin, rahatça ve kardeşçe yaşayacaklarının teminatıdır, izzeti zillete tercih eden muallimin talebeleri...

Gözlerimizin nuru, kalplerimizin süsü, başımızın tacı, yüreğimizdeki yaşama tutunma aşkımız, kutlu önderimiz, biricik sevdiğimiz, Canların Canı, Âlemlerin Efendisi, Efendiler Efendisi Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)`e olan bağlılığımızı tüm dünyaya gösterebileceğimiz meydanlarda buluşma dileğiyle...

Allah`a emanet olun.

Muhammet Şerif / Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir