• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Erbaş: Camilerimiz kampüslerin süsüdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Artvin Çoruh Üniversitesi Fatih Camii'nin ibadete açılışını gerçekleştirdi.

Caminin açılışında konuşan Erbaş, Hazreti Peygamberin Medine’ye hicret ettikten sonra Mescid-i Nebevi’yi ve içinde de suffe mektebini inşa ettiğini hatırlatarak, "O okulda, mektepte, Efendimiz aleyhissalatu vesselamın dizinin dibinde yetişen onun talebeleri önce Yesrib'i Medine haline getirdi, sonra da Medine'nin yüzlerce, binlerce kilometre uzaklarına giderek beldeleri Medine haline, nurlu, aydınlanmış şehirler haline getirdiler. Bugün biz burada işte o Mescid-i Nebevi'nin bir şubesini açıyoruz." dedi.

Erbaş, caminin sadece namaz kılınan bir yer olmayacağını dile getirerek, "Etrafımızda binlerce öğrencinin eğitim aldığı, ilmin, bilginin merkezi olan bu üniversitenin içindeki gençlerin, camide namazlarını kıldıktan sonra caminin kütüphanesinden bir kitap alarak caminin duvarına yaslanıp okuyabileceği, camimizin imamının cami derslerine iştirak ederek temel dini bilgilerini tazeleyebileceği, geliştirebileceği bir mübarek mekan olacak inşallah." diye konuştu.

"Camilerimiz kampüslerin süsüdür" diyen Erbaş, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz, gençlerimiz, hocalarımız için etrafımızda bulunan, yaşayan insanlarımız için camiler hem ibadetin hem de ilmin merkezi bir mekteptir. Ülkemizde 90 bin camimizi mektep haline getirmeye çalışıyoruz. Diyoruz ki her camimiz de mutlaka cami dersleri olmalı. Kur'an, hadis, tefsir, ilmihal dersleri olmalı diyoruz. Bilginin olmadığı yerde cehalet olur. Cehaletin ortadan kalkması için ilim, irfan, bilgi ve hikmet gerekiyor. Bilgi ve hikmetin merkezi üniversiteler. Dolayısıyla maddi ve manevi kalkınmayı eşdeğer bir şekilde götürürsek biz millet olarak huzura kavuşuruz. Ama tek taraflı ilerleme olursa öbür taraf geri kalırsa belki zenginleşiriz ama huzura ulaşamayız. Huzura ulaşmanın yolu Efendimiz aleyhissalatu vesselamın da çeşitli vesilelerle ifade buyurduğu gibi hem dünya hem de ahiret için çalışmak, "Dünyasını ahirete tercih eden, ahiretini de dünyaya tercih eden zarardadır" buyuyor. Demek ki ikisinin beraber götüreceğiz."

Erbaş, sözlerini caminin inşasında emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

Erbaş’ın konuşmasının ardından Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’in yaptığı duadan sonra cami ibadete açıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir