• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
HÜDA-PAR`dan Ticaret Sanayi Odasına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Bingöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Zahir Karlı`yı ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Tasalı, Ticaret Sanayi Odası Başkanlığına yeni başlayan Zahir Karlı`ya yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.


``Hür Dava Partisi Bingöl ve memleketimiz için hayırlı olsun``
Oda Başkanlığına yeni başlayan Zahir Karlı ise yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Hür Dava Partisinin Bingöl ve memleketimiz için hayırlı olmasını diledi.
Odaya üye esnafların sorunlarını dile getiren Tasalı, `` Özellikle şiddetten dolayı çevre iller ile ilimiz esnaflarının durumlarının iç acıcı değil. Dolayısıyla yatırımlar da istenen seviyede yapılamıyor, ilimiz ekonomisinin iyi bir yerde olabilmesi içinde alt yapının oluşturulması gerekiyor``dedi.



Bingöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Zahir Karlı ise, ``Barış süreciyle beraber silahların susmasıyla özellikle bölgemizde ekonominin ve ticaretin canlanacak. Yatırımların yapılacağını ümidini taşıyoruz. Oda olarak herkesin bu sürece destek vermesi gerekir" şeklinde konuştu.


``Tüm kesimlerinin sürece katkı sunması, müdahil olması ve görüşlerinin alınması lazım``
Sürecin sağlıklı ve sorunsuz devem etmesi gerektiğini vurgulayan Tasalı, ``Sürecin sağlıklı ve sorunsuz devam etmesi, bölgenin tüm kesimlerinin sürece katkı sunması ve müdahil olması, görüşlerinin alınması gerekir. Süreçten sonra bölge ekonomisinin canlandırılması için pozitif ayrımcılık yapılması gerekir. Bölge esnafının özellikle Bingöl esnaflarına vergi, SGK, enerji vb. alanlarda indirimlerin, teşviklerin ve faizsiz kredi gibi yardımların yapılması, yatırımın bu vesileyle teşvik edilmesi, yatırımcıların bölgeye gelmesi için cazip kılınması gerekir" ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir