• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Safını Belirlemeyenler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimlerden dolayı, etraftaki hareketlilik dikkatimi çekti. Dört bir yanda seçim arabaları sokakları turlarken, kimileri de bayrak asma telaşındaydı. Aslında bunlarla pek fazla ilgilenmemiştim. Benim asıl ilgilendiğim, caddedeki esnafların dükkanlarının, camlarına astıkları afişlerdi. Kimisi; özgürlük ve demokrasi için... (!) Yazılı afişleri boy boy asmıştı. Kimisi de, İslami kuruluşların yapacağı etkinliğe davet eden afişleri asmıştı. Ve öyleleri de vardı ki; her iki aişi de bir arada asmışlardı. İşte, bu görüntüden etkilenmiştim. İnsanın kendi safını belirleyememesi kadar, acı bir durum varmıydı?... Mürted olan açıkca çıkıp ben buyum, benim safım burası diyebiliyor. Müslüman olan da, benim safım Allah ve Resulü`nün yanıdır deyip, kendi konumunu insanlara açık gösterebiliyor. Ya safını belirleyemeyenler!... Bir karınca misalinden ders çıkaramayanlar!... Nasıl ki; karınca Hz. İbrahim`in ateşe atılacağını duyduğunda, Hac`dan vazgeçip ağzına aldığı suyla, ateşi söndürmeye giderken, bazı hayvanların: “Sen bu küçük halinle o ateşi nasıl söndüreceksin”? dediklerinde:
 

-”Ben bu aciz halimle o ateşi söndüremeyeceğimi biliyorum ama en azından safımı belirledim” demişti.
İşte; saflarını belirleyemeyenler kadar aciz olan varmıydı; Bunların, kûfe halkından ne farkı vardı! Hani onlar ki; ne imandan yana olmuşlardı, ne de küffardan yana (!) Mürted olan dahi safını belirlemişken, ne için yaşadığını dahi bilmeyenin, amaç ve gayeye sahip olmayanın, kısacası rotasız gemiden ne farkı vardı!... “Hedefi olmayan her gemi, birgün mutlaka batmaya mahkûmdur”!
Allah ve Resulü`nün safından ayrılmamak duasıyla...

 

Gülcan Çakmak / Adana - Yaş: 23

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir