• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Babalarının 20 yıllık hayrını devam ettirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Hanikoğlu Mahallesinde bulunan ve 3 bin 600 metre kare üzerinde Mustafa Cengiz İlköğretim okulu olarak faaliyet yürüten ancak 2011`de yaşanan depremlerde hasar gören okulun tapusu Rahmetli Cengiz`in 5 çocuğu tarafından imzalanan protokol ile Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe edildi.


Konuyla ilgili bilgi veren Vali Karaloğlu, 20 yıl önce Baba Mustafa Cengiz tarafından hibe edilen arsanın tapusunun rahmetlinin çocuklarında olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Mustafa Cengiz adından bir ilkokulumuz vardı. 20 yıllık bir okul 20 yıl önce rahmetli Mustafa Cengiz arsasını okul yapmak için bizlere bağışlamış ama tapuyu bizlere vermemişti. Depremde okul hasar görünce bizler okulu yıktık ve yeni bir okul yapmak için tapu bizde değildi. Bizlerde rahmetlinin çocukları Songül, Ferit, Faik, Faruk ve Fikret Cengiz`e başvurduk. Onlarda sağ olsunlar babalarının yaptığı hayra saygı gösterdiler kendilerine ait olan tapuyu milli eğitim müdürlüğümüze ve Valiliğimize tekrar yeni bir protokol yaptı" dedi.


Yıkılan 12 derslikli okulun yerine 20 derslikli bir okul yaptırılacağını belirten Karaloğlu, "Şimdi yıkılan 12 dersliğin yerine bizler 20 derslikli yeni bir okul yapacağız. 2 Mayıs`ta ihalesi yapılacak. Okulun ismi aynı kalacak burada Mustafa Cengiz`in bütün çocuklarına teşekkür ediyorum" dedi.


Mustafa Cengiz`in oğlu Ferit Cengiz de ailesi adına teşekkür ederek "Bizler babamızın varisleri olarak babamızın bu hayrının devam etmesini istedik" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir