• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MESKİ Silifkeli muhtarları bilgilendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Silifke Belediye Kültür Merkezi Salonu`nda yapılan toplantıya Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, MESKİ Genel Müdürü M. Kamil Ülgen, Teftiş Kurulu Başkanı Tekin Karabıyık, yerel yönetimlerdeki yetkililer ve belediye çalışanları katıldı.


MESKİ Genel Müdürü M. Kamil Ülgen, 6360 Sayılı Kanunun uygulanacağını belirterek, MESKİ olarak ön çalışma yaptıklarını, il genelinde belde, mahalle ve köylere yönelik bilgi kitapçığı hazırladıklarını ve muhtarların bu kitapta yer alan soruları yanıtlayarak bilgi havuzuna alacaklarını ifade etti.


Ülgen, "Şu an bu konuda çalışan arkadaşlarımızla işi yürütmek istiyoruz. O arkadaşlarımızı kendi bünyemize alacağız. Prensiplerimizi ve bilgilerimizi aktaracak, istediğimiz kalitede hizmet vereceğiz. Temel amacımız Mersin`deki kaliteyi il genelinde yakalamak. Sizlerden kitapçık vasıtasıyla mevcut durum hakkında bilgi toplayacağız. MESKİ`nin 2014 yılı bütçesine bu bölgelerde yapacağımız yatırımlara yönelik, ödenek ayıracağız ve bunu sizden gelen bilgiler ışığında yapacağız" dedi.


MESKİ Teftiş Kurulu Başkanı Tekin Karabıyık, Büyükşehir bünyesinde su ve kanalizasyon yatırımları konusunda komisyon kurulduğunu ve bu komisyonun başkanlığını yürüttüğünü belirterek, "Ne kadar doğru bilgi, o kadar hızlı yatırım. MESKİ olarak Mut`ta şube müdürlüğü kuracağız. 1 Nisan 2014 tarihinde hiçbir aksama olmadan hizmet yapmak istiyoruz. 66 köy, 8 belde ve 14 merkez mahallesinin birleşmesiyle toplam 88 mahallede çalışmalara başlayacağız" dedi.


Toplantı sonunda MESKİ üyeleri, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mahmut Özdemir`le birlikte; sorularını ve beklentilerini dile getiren muhtarlara, MESKİ kitapçıkları dağıtarak kitapçıkları doldurmalarını istediler. MESKİ üyeleri ile önümüzdeki günlerde yeniden toplantı yapılacağı bildirildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir