• DOLAR 32.485
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2493.196
  • ...
Şırnak'ta kız çocuklarına yönelik teknoloji okuryazarlığı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Proje eğitimine katılan öğrencilere sertifika ve çeşitli hediyeler verildi.

İsmail Ebul-iz Bilim ve Sanat Merkezinde açılan proje sınıfı hakkında bilgi veren sanat merkezi müdürü Murat Işıkoğlu, Avustralya Büyükelçiliği’nin destekleri ile kız çocuklarında teknoloji okuryazarlığı projemizin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Verilen eğitimler kapsamında öğrencilerin ulusal ve uluslararası projelerde yer bulacaklarını belirten Işıkoğlu, “Bu proje kapsamında 60 kız öğrencimize robotik ve kodlama eğitimleri vereceğiz. Bu eğitimler İsmail Ebul-iz Bilim ve Sanat merkezimizde düzenliyoruz.  Avustralya Büyükelçiliği’nin destekleri ile alınan robotik setlerden, kitlerden, burada öğrencilerimiz eğitimlerini almış oluyorlar. Öğrenciler 40 saat üstünde haftanın belirli günleri gelerek burada eğitim alıyorlar. Tabii buradaki amaç çocuklara teknolojiyi doğru kullanmalarını, teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerini sağlamaktır."dedi.

Çocukların materyal konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını dile getiren Işıkoğlu, "Cizre biliyorsunuz İsmail Ebul-iz El Cezeri'nin memleketi, bu öğrencilerin onun yolundan gidecek eserler ortaya çıkartmalarını istiyoruz. Bu eğitimler kapsamında öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası projelerde yer bulacaklardır.  Yine hayatlarında robotlar üstüne, robotik üstüne, programlama üstüne, yazılmış üstüne, çalışmak isterlerse bu da onlara bir fırsat sunmuş olacak. Bu eğitim kapsamında öğrenciler temel anlamdan ileri seviye doğru eğitim alıyorlar. Algoritma kodlama, robotik nedir, robotlar nedir, robotların çalışma mantığı nelerdir, robotların üzerinde bulunan sensörler ya da eklenen metal yerler nelerdir, bunların üstüne kapsamlı bir eğitim alıyorlar. Bu eğitim sonucunda da öğrencilerimiz kendileri bundan sonra hayatlarında isterlerse bu çalışmalara devam edebileceklerdir.” ifadelerini kulandı. (İLKHA)  

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir