• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...
Ekonomist Ortaç: Asgari ücretin vergi dışı bırakılması anayasal güvence altına alınmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA'ya 2022 yılı asgari ücreti değerlendiren Ekonomist Mehmet Sait Ortaç, açıklanan rakamın ve asgari ücretin vergi dışı bırakılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Asgari ücret artışından daha önemli durumun ise asgari ücretin vergi dışı bırakılması durumu olduğuna vurgu yapan Ortaç, bu durumun kalıcı hale getirilmesi ve anayasal bir güvenceye dayandırılması gerektiğine işaret etti.

Hükümetin bu konuda da acilen adım atması gerektiğini söyleyen Ortaç, “Kamuoyunun günlerdir merakla beklediği yeni asgari ücret ile ilgili artış nihayet belli oldu. Asgari ücret artış oranı yüzde 50,44 olarak gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı rakamlara göre; Bekar bir asgari ücretlinin alacağı net ücret 4 bin 253 TL olarak belirlendi.

Bu artış yaklaşık olarak yüzde 50, 44’lük bir orana tekabül etmektedir ki, son on yılların en büyük artışı olmuştur. Günümüz ekonomik koşullarında ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum da göz önünde bulundurulduğunda bizce yapılabilecek en makul artış olmuştur.” dedi.

“Anayasal güvenceye dayandırılmalı”

Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasının sevindirici olduğunu kaydeden Ortaç şöyle devam etti:

“Asgari ücret artışından daha önemli durum bize göre Asgari Ücretin vergi dışı bırakılması durumudur. Yıllardan beridir savunduğumuz ve kesinlikle olması gerektiğini hemen her platformda dile getirdiğimiz asgari ücretin vergi dışı bırakılması durumunun gerçekleşmesi halkımız adına sevindirici bir durumdur. Bu durumun kalıcı hale getirilmesi ve anayasal bir güvenceye dayandırılması da gerekmektedir. Hükümetin bu konuda da acilen adım atması gerekir.”

“Halk hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı karşısında mağdur edilmemelidir”

Açıklamasının devamında Ortaç, “Hükümetin asgari ücret artışı noktasında göstermiş olduğu hassasiyeti artan hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı karşısında halkımızın daha da mağdur olmaması için gerekli çabayı göstermesi ve bir an önce gerekli adımları atması en öncelikli icraatı olmalıdır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir