• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
Eğitim Bir Sen`den Tatvan Kaymakamına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Tatvan Kaymakamı`nın Kutlu Doğum Haftası olan 14-21 Mart tarihleri arasında doğan çocuklara peygamber efendimizin ve kızlarının isimlerini veren ailelere bir altın hediye edeceğini açıklaması sonrası CHP bu girişime karşı çıkmış ve Tatvan Kaymakamı Murat Erkan hakkında meclise soru önergesi vermişti.

 

Cumhuriyet tarihi boyunca halkın değerleriyle kavga etmeyi şiar edinmiş bir partiyi kınadıklarını belirten Eğitim Bir Sen Bitlis Şube başkanı Rasim Taşcan, 14-21 tarihleri arasında Bitlis`te yapılan kutlu doğum etkinlikleri kapsamında Tatvan Kaymakamlığı`nın, bu hafta içerisinde doğan çocuklara peygamberin ve kızlarının ismini veren ailelere `altın promosyonu` kapsamında bir altın hediye edeceğini hatırlatarak, kaymakamın halkı bu güzel ismi kullanmaya teşvik ettiğini kaydetti.

 

Taşcan açıklamasının devamında, "Kutlu doğum ayında yapılan bu güzel çalışmayı hazmetmeyen ve İslam dininin yeni nesiller tarafından öğrenilmesini istemeyen bu zihniyet, bu çalışmayı yapanları fişlemeye çalışmıştır. Cumhuriyet tarihi boyunca tek tip insan modelini dayatmış ve başarılı olamamıştır. Halkımız değerlerine her zaman sahip çıkmış ve çıkacaktır.Bitlis`in en büyük sivil toplum örgütü ve sendikası olarak Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bu yıl yarışma düzenledik ve öğrencilerimize ödüller verdik. Bundan sonraki yıllarda da bu çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Peygamber efendimizin hayatının daha iyi anlaşılması ve örnek alınması için çalışan her kişiye ve kuruma da destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Taşcan son olarak, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan`ı tebrik ederek, kendisine yönelik her türlü saldırıda yanında olduklarını ifade etti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir