• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Arabistanlı kadın doktordan yeni keşif
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
LONDRA - İngiltere`de Kings College`de bir stajyer olarak görev yapan Arabistanlı Kral Suud Tıp Fakültesinden doktor Samia Eş-Şuli, önemli bir bilimsel keşif yaptı. Doktor Samia, İmmünoloji ve alerjik hastalıklar konusunda uzmanlaşmış bir doktor ve şuanda kronik ya da kanser nedeniyle açılmış yaraların iyileşmesinde rol oynayan membran proteini CD46`nın aktif rolünü keşfetti.
 
Bu buluşun önemi daha önce İmmünoloji dalında bu membran proteinin rolü bilinmemekteydi. Bu buluş gelecekte klinik düzeyde test edildikten sonra, enflamatuar bağırsak hastalığı, mide kanseri gibi bir çok hastalığın tedavisinde İmmünoterapi olarak kullanılabilecek. Arabistanlı doktor Samia Eş-Şuli yaptığı keşif için İngiliz İmmünoloji Derneğinden patent aldı.
 
Bu başarının önemini göz önünde bulundurarak İngiltere Suudi Arabistan Büyükelçi Muhammed Nawaf Saud Samia Eş-Şuli`yi onurlandırdı. Doktor bu çalışmayı yürütürken destek olan tüm dostlarına ve arkadaşlarına teşekkür etti. Samia açıklamasında Arabistanlılar gelecekte daha çok keşifler yapacakları konusundaki ümidini dile getirerek, Suudi Arabistan`ın tüm uluslararası forumlarda önemli bir rol oynaması gerektiğini söyledi. Doktor Samia aynı zamanda edebiyat ve şiir ile de ilgileniyor. Samia şimdiye kadar iki şiir kitabı yayımlandı şuanda üçüncü kitabı üzerinde çalışıyor. (Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir