• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
İslami Cihad Hareketi'nden el-Fetih yönetimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Cihad Hareketi, Batı Şeria bölgesinde el-Fetih yönetimine bağlı güvenlik teşkilatı elemanlarının, özgürleştirilen eski esirleri karşılama amacıyla düzenlenen konvoylara saldırmalarının ciddiye alınması ve sorumluların mutlaka sorguya çekilmesi gerektiğini belirterek, bu tür hareketlerin Filistin halkına karşı işlenen tehlikeli suçlardan olduğunu vurguladı.

İslami Cihad Hareketi, birkaç gün önce özgürleştirilen bazı eski esirlerin karşılanması için düzenlenen törene el-Fetih yönetimine bağlı güvenlik teşkilatı elemanlarının saldırması sonucu bazı aktivistlerin yaralanması hakkında açıklamada bulunarak olayın üzerine gidilmesi, sorumluların hesaba çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Hareketin Batı Şeria bölgesindeki sözcüsü Tarık İzzuddin, konu hakkında yaptığı açıklamada, bu saldırının güvenlik teşkilatı elemanları tarafından planlı bir şekilde gerçekleştirilmiş tehlikeli bir saldırı olduğuna dikkat çekti.

İzzuddin, bu organların Filistin halkının evlatlarının ensesinde tutulan kılıca dönüştüğünü belirterek, siyonist işgal rejimiyle yapılan işbirliği çerçevesinde Filistinlilerin sosyal faaliyetlerini hedef aldıklarını dile getirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir