• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da ilaçlama çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, halk ve çevre sağlığını korumaya yönelik bir süre önce başlattığı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.

Veterinerlik İşleri Müdürü Azat Çiftçi, halk ve çevre sağlığını korumaya yönelik tedbirler kapsamında çalışmalarını bugünden itibaren artıracaklarını, şimdiye kadar devam eden sivrisinek, karasinek, akrep ve larvaya yönelik ilaçlama çalışmalarını düzenli ve daha sık aralıklarla sürdüreceklerini söyledi.

Kent için gerekli olan çalışmaları yapabilecek 6 gece ekibi, 3 gündüz ekibi, 2 adet holder ekibi ile toplamda 28 personel ile hizmet vereceklerini dile getiren Çiftçi, "Tespit edilen jit alanları (gölet, bodrum, bataklık vb.) periyodik olarak ilaçlanarak ergin sivrisineklerin üremelerinin önüne geçilmektedir. Yine karasinek mücadelesi düzenli bir şeklide sürmektedir. Özellikle ergin karasinek üremelerini durdurmak için yapılan larva çalışmaları hayvan gübreliklerinde yoğunlaşarak 10 günlük periyotlarla devam etmektedir" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir