• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
PKK'nin Peşhabur Sınır Kapısı saldırısına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gerçekleşen saldırının amacının kargaşa çıkarmak, Kürdistan Bölgesi'nin durumunu bozmak ve Kürd halkının genel menfaatlerine engel olmak olarak özetleyen Berbuhari, geçişlerin durmasından ve kapının kapanmasından PKK'nin sorumlu olduğunu belirtti.

Berbuhari yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"3 aydan beri PKK'nin kararıyla Kürdistan Bölgesi ile Batı Kürdistan arasında bulunan Semalka Sınır Kapısı'nda iki çadır kurulmuş ve her gün insanlar zorla burada toplatılmaktadır. PKK sembolleri ve flamaları yükseltilerek Kürdistan Bölgesi'ne karşı slogan atılmaya teşvik edilmektedirler.

PKK'nin bütün kışkırtmalarına rağmen genel çıkarlar ve Batı Kürdistan halkının durumunu gözetmek adına kendimize hâkim olduk ve hiçbir tepki göstermedik.

Ancak maalesef çarşamba günü 100'den fazla kişiyle halkın ve Semalka Asayişi'nin gözleri önünde molotof kokteylleri, taş ve sopalarla Peşhabur-Semalka arasındaki köprüden Peşhabur'daki sınır noktamıza doğru saldırıya geçti. Bu saldırı sonucunda bazı görevliler ağır şekilde yaralandı, sınır noktasının itfaiye araçlarının camları kırıldı.

PKK'nin bu saldırıyla hedeflediği; sadece kargaşa çıkarmak, Kürdistan Bölgesi'nin durumunu bozmak, Batı Kürdistan halkının çıkarlarına engel olmaktır. Peşhabur, Batı Kürdistan'daki kardeşlerimizin geçiş yapabildiği ve halkın geçimini sağlamaya çalıştığı yegâne yoldur. Bu yüzden PKK bu faaliyetlerle ve Peşhabur Sınır Kapısı'nı kapattırarak Rojava'daki sivil halka zarar vermek istemektedir. Geçişlerin durmasından ve bu kapının kapanmasından yine kendileri sorumludur." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir