• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
Saadet Partisi de Abdullah Gül defterini kapattı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber-Yorum

Uzun bir süredir Cumhurbaşkanı adayı arayışı içinde olan muhalefet partilerinin sıkça dile getirdiği Abdullah Gül isminin defterini Saadet Partisi kapattı.

Kulislerde ismini sık sık duyduğumuz Abdullah Gül’ün Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki söylentilerini sıkça duyuyoruz.

Erken seçimin konuşulduğu bu günlerde Cumhurbaşkanının karşısına hangi adayla çıksak diye arayış içinde olan Millet İttifakı'nın ortaklarının uzlaşabilecekleri bir isim olarak gördükleri Abdullah Gül’e bir ret de Saadet Partisi’nden geldi. Abdullah Gül'ün tavırlarına kızan Saadet Partisi, ona olan desteklerini çekmeye karar verdiler. Habertürk’ün haberine göre, Abdullah Gül’ün "rahat" davrandığı ve risk almaktan kaçındığı için Saadet Partisi Abdullah Gül defterini kapattığı iddia edildi.

Geçtiğimiz haftalarda Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Abdullah Gül’ü ziyareti “Millet ittifakının yeni adayı Abdullah Gül mü?” sorusunu gündeme getirmişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 2018 yılında cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde ismi tartışıldığı esnada, tüm muhalefet partilerini konsensüsünü bekleyen Abdullah Gül'ün "rahat" davrandığı bu nedenle o dönem kamuoyunun verdiği krediyi bir daha vermeyeceği öne sürüldü.

İyi Parti’nin de Abdullah Gül ismine sıcak bakmadığı iddia edilmişti. Öte yandan CHP’den bazı isimlerin de Abdullah Gül ismine karşı olduğu biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir