• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 KCK`da Tüm Sanıklara Tahliye Talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KCK davasında savcı Fatma Kurtulan da dahil olmak üzere tüm sanıkların tahliyesini istedi.

Eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan`ın da aralarında bulunduğu 14`ü tutuklu 21 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında savcı, tutuklu sanıkların tahliyesini istedi. Savcı, yetkisizlik kararı verilerek dosyanın Ankara`ya gönderilmesini de talep etti.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davanın ilk duruşması bugün başladı. BDP`li bazı milletvekillerinin de izlediği duruşmada görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, suç yerinin Ankara olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilmesini ve dava dosyasının suç yeri olan Ankara`ya gönderilmesini talep etti.

14 tutuklu sanığın tutuklu kaldıkları süreyi ve yetkisizlik kararı verilmesine yönelik talebin değerlendirileceği süreci dikkate alan savcı tahliye edilmelerini istedi. Savcı, tahliye edilmeleri durumunda sanıklarla ilgili adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını da talep etti.

Avukatların taleplerinin ardından mahkeme duruşmaya ara verdi. Davanın iddianamesinde, Kurtulan ve Bakırhan ile diğer 19 sanığın, ``silahlı terör örgütü yöneticisi olmak`` suçundan 15 ile 22 yıl 6`şar ay arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir