• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Vali Yukarı Norşin Camii inşaatında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Üstad Bediüzzaman Said Nursi`nin de bir dönem kaldığı Yukarı Norşin Camisi, Van İl Müftülüğü tarafından hazırlanan iki proje ile yakında ibadete açılacak. İl Müftülüğünün imkânları ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı devam eden eski ve yeni Yukarı Norşin Camisinde incelemelerde bulunan Vali Münir Karaloğlu, son durum ile ilgili İl Müftüsü Nimetullah Arvas`tan bilgi aldı.

Vanlılara 1960`lı yıllardan itibaren hizmet veren ve 350 kişilik cemaatin ibadet ettiği ilk cami muhafaza edilerek, dışı Ahlat taşından içi de Kızıl çam ahşabından direksiz olarak yeniden onarılıyor. Toplam 2000 metrekare alanda hizmet verecek olan camide; taziye evi, kadın ve erkek Kur`an Kursu, kütüphane ve öğrencilerin ders çalışabilecekleri alanlar yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da caminin ahşaptan 3 kapısı, vaaz kürsüsü, minber, mihrap ve iç donanımda kullanılacak mihraplarını yapmayı üstlendi. Çevre düzenlemesinin ardından caminin, tam donanımlı olarak Ramazan ayında ibadet açılması hedefleniyor.

Önümüzdeki günlerde kısmi şekilde ibadete açılacak olan camideki eksikliklerin giderilmesini isteyen Vali Karaloğlu, daha sonra Van`ın en büyük cami cemaatinin yer alacağı, iki katlı, 5 bin kişi kapasiteli camideki incelemelerini sürdürdü. Burada gördüğü eksiklikleri ilgililere aktaran Karaloğlu, daha sonra buradan ayrıldı.
(Mehmet Aldemir - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir