• DOLAR 32.433
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2478.659
  • ...
Kılıçdaroğlu Ağır Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. CHP varken başkanlık sisteminin meclisten geçemeyeceğini savunan Kılıçdaroğlu, PKK ile pazarlık yapanları da alçaklık ve şerefsizlikle suçladı.

İşte konuşmasından satır başları:

Parlamentoya önemli bir yasa teklifi verildi. Sayıştay`I yeniden dizayn etmek istiyorlar. Geçen yasama döneminde bir Sayıştay yasası gelmişti. Bizim de desteğimizle yasa Resmi Gazete`de yayınlanmıştı. O yasanın gereği yerine getirilmedi.

CHP barışa karşı diyorlar. Yahu neden barışa karşı olalım. 12 eylül zindanlarında hesap veren, mağdur olan, çocukların adını Barış koyan, bir insan nasıl barışa karşı olsun? Koca koca köşe yazarları da efendim neymiş CHP`nin tabanının yüzde 53`ü barışa destek veriyormuş Yalan efendim. CHP`nin tabanının yüzde 100`ü de barış istiyor. Önce barış nasıl olur onu düşünmeliyiz.

"GEL HESAPLAŞALIM!"

İnsanda biraz terbiye olur. Hesaplaşacaksan adam gibi gel karşıma hesaplaşalım. Ne yaptı İnönü, ne yaptı Ecevit. Sen kim yurtseverlik kim? Senin görevin ülkeyi pazarlamak zaten. Ne diyorlardı bu Başbakan için, Aman ha bunu kullanın dereye süpürmeyin. Kullanılan bir adamdan Başbakan olmaz.

Demokrasi var mı bu ülkede? Barış olamaz o zaman. Yüzde 10 seçim barajının olduğu bir ülkede barış olur mu? Hele hele ülkeye yönetenlerin yalan söylediği bir ülkede barış olur mu? Hiç olmaz. Diyor ya hiç yalan söylemiyorum ben. İl Başkanlarıyla yaptığı konuşmayı mizah unsuru gibi okudum. Bir cümle olsa dili sürçtü diyeceğim ama baştan aşağı yalan.

"PAZARLIK YAPMADIĞINA İNANIYOR MUSUNUZ?"

`Biz terör örgütüyle pazarlık yapmadık` diyor. İnanıyor musunuz? Bir gazetenin manşeti şöyle 4T pazarlığı yaptık. Bunu söyleyen de kendi bakanı. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak pazarlığı yapmışlar. Bir vatan pazarlık masasına konu olur mu? Sayın Recep Tayyip Erdoğan kim doğru söylüyor?

`Elde silahla gidemezler` diyordu değil mi? Çıkarsa ordu müdahale edecekmiş. Kahraman ya beyefendi. Hiç yalan söylemiyor hayatı. AKP`nin Kandil`deki sözcüsü Karayılan, "yok efendim biz elde silahlarla çekileceğiz" dedi. Kim doğru söylüyor? Yalancıdan Başbakan olmaz.

AKP-PKK İŞBİRLİĞİ

Recep Tayyip Erdoğan konuşsun diye sustuk. Sonunda konuşan çıktı. Karayılan tüm medyanın önünde süreci anlattı. Şimdi Erdoğan`a soruyorum. Sen konuşmadın senin adına konuştular. 3 aşamalı plan açıkladılar. Bu söylenenler doğru mu değil mi? Silahların gölgesinde parlamentoya yasa teklifi getiriyorsanız siz o silahlara teslim olan Başbakansınız bunu unutma Recep Tayyip Erdoğan. Bilinen bir gerçek var. AKP-PKK işbirliği var.

"ERDOĞAN PKK`NIN TUTSAĞIDIR!"

Recep Tayyip Erdoğan PKK`nın tutsağıdır. Herkes bunu çok iyi bilsin. Şimdi Anayasa değişiklikleri de getireceklermiş. Anayasa konusunda bizim düşüncelerimiz çok açık ve nettir. Mademki olan meydana çıktı, pazarlıklar meydana çıktı. Anayasa konusundaki düşüncelerimizi açıklıyorum.

"ERDOĞAN`IN BEYNİ YETMEZ"

Anayasanın 1. maddesi bizim kırmızı çizgimizdir. Bu parlamentoda CHP olduğu sürece Başkanlık sistemi geçemez. Anayasa`nın ikinci maddesi de bizim kırmızı çizgimizdir. Madde 3 de bizim kırmızı çizgimizdir. Anayasanın başlangıcında Türk Milleti lafı yer alacaktır. Onu oradan çıkarmaya Recep Tayyip Erdoğan`ın beyni yetmez.

"AKP`NİN MASKESİNİ KANDİL DÜŞÜRDÜ"

Gelinen süreç Recep Tayyip Erdoğan`In uzun süre düşünmesi gereken bir süreçtir. Herşey meydana çıktı artık. Buradan AKP`ye oy veren düzgün insanlar AKP`nin maskesini gördünüz. Maskeyi indiren Kandil oldu. Artık AKP`nin ve başındaki kişinin birileri tarafından kullanıldığını herkesin bilmesini isterim.

Gücü kime yetiyor silahsız olanlara. İşçilere gazlayın, coplayın, üniversiteleleri atın içeri. Elinde silah olana bir talimatınız var mı diyor. Sonra da biz hiç pazarlık yapmadık diyor. Yalan söylerken insanın biraz yüzü kızarır... Bunda o da yok...

Yarın 1 Mayıs... Emeğin bayramı. Bu bayramı kutlamak için ağır bedeller ödendi. Pek çok insan yaşamını yitirdi. İşçiler Taksim meydanını istiyor. Başbakan, vali, emniyet müdürü hayır diyor. Eğer bir kişinin saçının teline zarar gelirse onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan`dır. Ya bayram bu, bırakın herkes istediği yerde kutlasın. Neden yasak getiriyorsun? Hangi gerekçeyle yasaklıyorsun? Bu ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü, barışı getirecek parti CHP`dir. Bu ülkede silahlara teslim olmadan karar alan parti CHP`dir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir