• DOLAR 32.537
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2474.957
  • ...
Öğretmenler `Şiddete Hayır` dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Son günlerde Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde öğretmenlere yönelik artan şiddet protesto edildi. İlçenin Kanlıkuyu Meydanında toplanan öğretmenler, Hürriyet Caddesinden, Gazipaşa İlköğretim okuluna kadar yürüyüş yaptı.

Yürüyüşe, Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliği, Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği, Türk Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği ve Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği, Siverek Teç-Sen üyeleri, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Ak Parti BDP ve Siverek Teşkilat üyeleri, Şanlıurfa Barosu Avukatları, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Öğretmene Şiddete Hayır", "Öğretmenime Dokunma" pankartlarının açıldığı yürüyüşte sık sık slogan atan öğretmenler şiddeti lanetledi.

Siverek Gazipaşa İlköğretim Okulu önünde toplanan kalabalık grup, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına Gazipaşa İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Semiha Kılıç okudu.

Uzun namlunu silahla okul basıldı
Gaziapaşa İlköğretim okulunda 26 Nisan 2013 tarihinde kamu görevi yapan öğretmene çirkin bir saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatan Kılıç, "Tüm öğrencilerimizin ve kamuoyunun gözü önünde uzun namlulu silahlarla okul binası basılmış ve içlerinde bayanlarında olduğu öğretmen arkadaşlarımız darp edilmiştir. Uzun namlulu silahlarla güpegündüz ilçe Emniyet Müdürlüğüne 20 metre mesafedeki bir okulun basılmasının izahı bizce mümkün değildir. Bu saldırının bu kadar pervazsızca gerçekleştirilmiş olması akla bir yerlerden güç alındığını getirmektedir" dedi.

Koruculuktan güç alıyorlar
Koruculuk veya başka sıfatlardan alınan güçle okul binasının basılması ve öğretmenlerin darp edilmesi basite alınacak, görmezden gelinecek, örtbas edilecek bir durum olmadığını ifade eden Kılıç, "Bu olay biz öğretmenlerin hangi koşullarda çalıştığımızı ve can güvenliğimizin dahi kalmadığını göstermektedir" diye konuştu.

Öğretmenlerin can güvenliği tehlikededir
"Can güvenliğimiz tehlikededir; zira bizim kalemimizden başka silahımız yoktur" diyen Kılıç, "Nitekim Pazartesi günü de Şair İbrahim Rafet Okuluna 8-10 kişilik bir grup tarafından bıçaklı saldırı gerçekleştirilmiş, müdür ve müdür yardımcısının darp edilmesi kaygılarımızın ne kadar haklı olduğunu göstermektedir" dedi.

Emniyet ve adli merciler duyarlı olmalı
Son zamanlarda artan bu saldırılara karşı emniyetin ve adli mercilerin daha duyarlı olmaya ve üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünü uygulamaya davet eden Kılıç, "Olayın aydınlatılması ve suçluların hak ettikleri cezayı bulması bu olayı soruşturan mercilerin dürüstlüğünü belirleme hususunda turnusol kâğıdı görevi görmektedir" dedi.

Olayın takipçisi olacağız
Kılıç son olarak, "Bizler Siverek`teki örgütlü tüm eğitim sendikaları ve diğer sivil toplum kuruluşları olarak konunun tüm aşamaları ile takipçisi olacağımızı ve bu olayın örtbas edilmemesi için elimizdeki tüm imkânları kullanarak sürece müdahil olacağımızı belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

Okunan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
(A. Uğurlu - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir