• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Peygamber Sevdalısı Romanların Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Peygamber Sevdalıları Platformunun Akıncılar Mahallesi Romanlar Mescidi yanında düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, mahalleli Roman halkın yoğun katılımı gerçekleşti.
 
Kuran tilavetiyle başlayan program, Kervan İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Türkçe Mevlid`i şerifin de okunduğu gecede hep bir ağızdan tekbir ve salâvatlar getirildi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Emre, Peygamberi muhabbet konulu bir konuşma yaptı. Hazreti Muhammed`i sevmenin O`na tabi olma ile gerçekleşeceği vurgusunu yapan Emre, O`na tabi olmanın da; O`nun getirdiğini alma, sakındırdığında da el çekme ile olacağını söyledi.
 
Hz. Muhammed (S.A.V) ve ashabının hayatından kesitler de aktaran Emre, Peygamber efendimizin insanların kurtuluşu için çektiği sıkıntılara değindi. O`nun ümmeti olan Müslümanların da tebliğ görevini sürdürerek O`na layıkıyla ümmet olması gerektiğini anlattı.
 
Konuşmanın ardından program; Peygamber Sevdalıları kız ilahi grubunun okuduğu ilahi ve şiirlerle devam etti.
Program, dua ve teşekkür konuşması ile son bulurken, etkinliğin sonunda Romanlar adına söz alan Ali Demirkol, organizasyonu düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna ve katılımcı Akıncılar halkına teşekkür etti.
(Ayhan Kaya-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir