• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalarda zam tutarının belli olacağı tarih için 13 Aralık Pazartesi gününün işaret edilmesi nedeniyle vatandaşlar sık sık bu sorulara yanıt arıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 7 Aralık'ta Türk-İş'te, üçüncü toplantısı 9 Aralık'ta TİSK'te yapılmıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı sonrası netleşecek olan yeni asgari ücret 2022 yılında geçerli olacak. İşte asgari ücret zammında son gelişmeler...

2022 Yeni asgari ücret maaş zam görüşmeleri 1 Aralık'tan bu yana devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu her yıl milyonları ilgilendiren asgari ücret tutarını belirlemek için bir araya geliyor. 4. son toplantı sonrası 2022 asgari ücret zammı netlik kazanacak.

İlk üç toplantıda Asgari Ücret Tespit Komisyonu mutabakata varamasa da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ciddi oranda asgari ücretin artacağını açıklamıştı. Bilgin, "Düşük gelirli, asgari ücretle çalışanlar için bir bayram havası yaratacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

4.Toplantı Ne Zaman?

Asgari ücret 4. yani son toplantısının bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor. Yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren ve dolaylı olarak 30 milyona yakın kişiyi etkileyecek olan asgari ücrette zam kararını bu hafta sonuna kadar duyurulması gündemde.

Dün toplanması beklenilen asgari ücret komisyonu Doların 14 TL’yi bulması nedeniyle toplanamadı. Dolardaki yükselişin asgari ücreti tespit etmede etki olduğu öne sürüldü.