• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Erdoğan, CHP ve MHP`ye Yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan, Bahçeli`ye Perinçek`in Bekaa Vadisi`nde PKK kampını ziyareti sırasında çekilmiş fotoğrafları hatırlattı.

Bahçeli`ye "Çok mu özledin onu da ziyaret edersin" diyen Erdoğan, "Artık fotoşop teknikleri çok gelişti istersen İP Genel Başkanı’nı Bekaa Vadisi’ndeki fotoğrafına kendini ekleyebilirsin." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Sürece sert sözlerle yüklenen Bahçeli`ye aynı şekilde karşılık veren Erdoğan, MHP liderini İşçi Parti Genel Başkanı Doğu Perinçek ile vurdu:

PERİNÇEK`İN BEKAA FOTOĞRAFINA KENDİNİ EKLET

"Dün MHP genel başkanı ağzındaki baklayı nihayet çıkardı. MHP genel başkanı bizim İP ile ittifakımız yok demiyor. Dün açıklama yapıyor İP Genel Başkanı`nı Silivri’den çıkarın diyor. İP Genel Başkanı’nı çok mu özledin gider onu da ziyaret edesin. O çıkınca fotoğraf mı çektireceksin. Artık fotoşop teknikleri çok gelişti istersen İP Genel Başkanı’nı Bekaa Vadisi’ndeki fotoğrafına kendini ekleyebilirsin."

Son 30 yılda kundaktaki bebekten, 80-90 yaşıındaki ninelere kadar çok fazla hayatın solduğunu belriten Erdoğan, sözün MHP ve CHP`ye getirdi:

YURT DIŞINA ÇIKACAK TERÖRİSTLERE ENGEL OLUN

"Eskişehir`de bir şehit ailesi, Akil İnsanlar heyetine `Bu acılar artık dinsin. Biz çektik başkaları çekmesin. Keşke 2004`te bitseydi de benim yavrum şu anda hayatta olsaydı` diyor. Dikkat ediyorum bu tür ailelerden gelen temenniler hep bu istikamette. Bu ülkede aylardır hiçbir annne-baba terör nedeniyle evlat acısı yaşamadı. Bir tek çocuğumuz, terör nedeniyle babasını kaybetmedi. Sizi rahatsız eden ne, gözünüzü neden bu kadar kan bürüdü? Kan tutkusu, bu kan sevdası ne? Ölmeyi, öldürmeyi, ölümleri seyretmeyi çok seviyorsanız, sokakları, kalleşçe terörize etmeyi bırakın, gidin dağlara yurt dışına çıkacak teröristlerin önüne kesin.

İŞÇİ PARTİSİ`NİN KUCAĞINDA ZIRIL ZIRIL AĞLIYORLAR

Yoksul gariban halk çocukları şehit oldukça, birileri de burada ellerini ovuşturdu. Terörle korkutarak siyaset yapıyorlardı. Kimse kusura bakmasın, biz o tezgahı bozarız ve bozuyoruz. MHP ve CHP, İşçi Partisi`nin sığınağında zırıl zırıl ağlıyorlar. Çünkü terör onların son şanslarıydı."

TEZGAHI BOZARIZ

Yoksul halk çocuklarının daha 15`inde 16`sında kandırılıp dağa götürüldüğünü söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllarca anneleri babalarını göremediler. Bir mağarada bir kayalıkta öldüler, cesetlerine bile ulaşılamadı. Nerede yattıkları bile bilinmiyor. Gariban halk çocukları davula zurnayla kınayla duayla askere uğurlandılar. ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutlar içinde naaşları geldi. Yoksul halk çocukları şehit oldukça maalesef birileri burada sürekli ellerini ovuşturdu. Onlar da kına yaktılar. Maalesef öyle bir tezgah kurmuşlar ki terörü gösteriyorlar, terörle korkutuyorlar, istedikleri her şeyi yapıyorlar. Korkutup siyaseti, milleti, bölgeyi dizayn ediyorlar. Kimse kusura bakmasın, biz o tezgahı bozarız ve bozuyoruz."

ŞEREFLİ SAVAŞIN KAYBEDENİ OLMAZ

Erdoğan çözüm sürecinden endişe duyan kesimlere böyle seslendi:

"Bizden duymadığınız hiçbir söze ve iddiaya inanmayın. Çıkmış şunu söylüyorlar; `pazarlık yapılıyormuş`, tamamen yalandır, alver süreci varmış, kuyruklu yalandır. Terör örgütü bu süreçte meşruiyet kazanacakmış, tamamen yalandır. Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın. Kirli bir savaşın kazanını olmaz, şerefli bir savaşın ise kaybedeni olmaz.``

BAHÇELİ BOP`U BİLMEZ

Kendisini BOP eşbaşkanlığı yapmakla suçlayan Bahçeli`ye Erdoğan, şu karşılığı verdi:

"Bahçeli BOP’un başkanı diyor. Bunlarla ne tür anlaşma içinde girdi diyor. Gazeteciler bir sorsunlar bu BOP nedir inanın bilmez. Ortada BOP diye bir şey kalmadı. Bu proje, Sayın Bush zamandan başlamıştı, başlamasıyla bitişi bir olmuştur. Bunu iç tane dönem içinde görevlendirilmiş ülkesi vardı İtalya Türkiye yemen. Ortadoğu barışı kandın hakları ekonomi gibi işler vardı. Ama artık böyle bir şey kalmadı bitti. Ama bunu bitiremeyen MHP’nin Başkanı Bahçeli zaman zaman da Kılıçdaroğlu. Buradan nemalanmaya çalışıyorlar ama milletimin buna prim verdiği yok. "

FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ YOKUŞ AŞAĞI SAVRULUYOR

Bahçeli`nin bugün ``sipariş üzerine anketler yaptırılıyor`` dediğini hatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

``Hiç heyecanlanma. Bir sene sonra inşallah Türkiye`de seçim var. Zaten her şey ortaya çok daha net olarak çıkacak. Senin bu hakaretlerine, bütün bu edep dışı ifadelerine rağmen çıkacak. Saygısızca kullandığın hakaretlerine rağmen çıkacak. Çünkü benim milletim kendi dilini kullananlara saygı gösterir, onlara sahip çıkar. Bunu da göreceğiz. MHP Genel Başkanı, çaresizlik içinde, ne yapacağını bilemez bir halde, adeta...Geçen de söyledim; orada kayış koptu demiştim. Burada da freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı savrularak gidiyor. İnanın böyle``

Bahçeli`nin banka kurtarmak için gizli toplantı yaptığı ve dünürlerini ihya etttiği iddiası da Erdoıan`ın gündemindeydi:

"İSPATLAMAZSAN NAMERTSİN"

"Bizi Bozhöyük`te banka kurtarmak için gizli toplantı yapmakla itham eden Bahçeli, bunu ispat edemezsen namertsin. O ziyaretine gittiğim şahsın şu anda fabrikası var mı? Yoksa bu fabrikayı TMSF sattı mı? Biz işin bu tür takipçisiyiz. Söylüyorum o da Toprak Holding`tir. Yatırımları yerinde görelim diye gittiğimizde oraya da uğradık, yaptığımız görüşme budur.

2002`de Merkez Bankası`nı nasıl devrettiklerini, bugün Merkez Bankası rezervlerinin nereye ulaştığının belgesini, kaydını göstereceğiz. Bahçeli iddialarını ispatlamazsa namerttir, müfteridir."

BAHÇELİ`NİN `DÜNÜR` İDDİASINA YANIT

Bununla da kalmıyor. Dünürümü ihya ettiğimi söylüyor. Bahçeli, sende hakikaten kafa karışıklığı var. Benim dünürümün bir tanesi taksisi var ve oradan para kazanıyor. Bir tanesi de Sadık Albayrak`tır ve yazardır. Oradan para kazanıyor. Diğer bir tanesi de inşaat mühendisidir ve özel bir şirkettte çalışarak para kazanıyor. Benim dünürlerim bunlar. Sen kendine bak."

Çocuklarının İstanbul`da gökdelenleri olduğunu iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin`e sert çıktı:

SİCİLİ BOZUK CHP`Lİ VEKİL

"CHP’li sicili bozuk bir milletvekili de İstanbul’daki gökdelenlerde benim çocuklarımın daireleri olduğunu söyledi. Bu sicili bozuk milletvekili de iddialarını ispat edemezse namerttir müfteridir. Sicili bozuk o milletvekilinin ne olduğunu Kadıköy’de inşaat yapanlar iyi bilir."

Erdoğan ayrıca önümüzdeki dönemde hizmete girecek ve temeli atılacak projeleri de sıraladı:

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN TEMELİ ATILIYOR

"Önümüzdeki haftalarda Boğaz`a üçüncü köprünün temellerin atacağız. Bu köprü raylı geçişe de müsaade ediyor. 29 Ekim’e Marmaray yetişiyor. Marmaray’ın biraz güneyinde iki katlı tüp geçit de yapılıyor. 2015’e yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Yassıada’yı Sivriada’yla birlikte demokrasi ve özgürlükler adası haline getiriyoruz. Türkiye için ses getirecek önemli bir proje olacak. Ankara İstanbul Yükse Hızlı Tren de 29 Ekim’de bitiyor açılışını inşallah onu da yetiştireceğiz. 100 milyon kapasiteli İstanbul havalimanının ihalesini yapıyoruz. 3 Mayıs’ta dünyanın sayılı havalimanlarından olacak İstanbul’un üçüncü havalimanı ihalesini yapıyoruz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir