• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
İlkokul Mezununa Ehliyet İçin Son Şans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-İlkokul mezunlarına ehliyet için hatırlatmada bulunan Mihenk Sürücü Kursları Müdürü Salih Bulmuş, "Sürücü adaylarının eğitim kalitelerini artırma amacıyla başlayan ehliyet almada ilköğretim (ilkokul+ortaokul) mezunu olma şartı 14 yıldır tartışılıyor.

İlkokul mezunları sürücü belgesi başvurusunda ilk problemi 1996 yılında yapılan yasa değişikliğiyle yaşadı. Bu uygulama daha sonra 2000 yılına kadar ertelendi. Yaşanan itirazlar üzerine 31 Aralık 2004`e kadar ortaokul ya da sekiz yıllık temel eğitimi (ilköğretim) bitirme şartı aranmayacağı bakanlık tarafından sürücü kurslarına bildirildi. 2004`e gelindiğinde uygulama hayata geçti ve birçok vatandaş komşu ülkelerden yüksek fiyatlarla ehliyet aldı.

Mağduriyetlerin artması Milli Eğitim Bakanlığı`nı harekete geçirdi ve 5 Temmuz 2006`da `ilkokul mezunu olmak yeterlidir` şartıyla uygulama 5 yıllığına yeniden ertelendi. Yaklaşık 1,5 yıl ehliyet alamayan ilkokul mezunları, bu ertelemeden sonra sürücü kurslarına akın etti. Bakanlığın verdiği 5 yıllık süre 30 Haziran 2011`de sona erdi. İlkokul mezunları ve ilkokul mezunu olarak daha önce ehliyet alan ancak ehliyetini yükseltmek isteyenler değişikliğin mağduru olacak. Bu nedenle ehliyet almak ve ehliyetlerini yükseltmek isteyen vatandaşlarımızı kursumuza bekliyoruz" dedi.
Ali Yıldırım-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir