• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Talasemi hastası çocuklar ölüme terk edilmemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek İlçesi Yenişehir Mahallesinde ikamet eden 7 çocuk babası İbrahim Dizlek (42), yaklaşık 10 yıldır kendi imkânlarıyla Talasemi (Akdeniz anemisi) olan 3 çocuğunun tedavisi ile uğraşıyor. Bu 10 yıllık tedavi süresince tüm birikimini çocuklarının tedavisi için feda eden baba, 2 yıl boyunca Akdeniz Üniversitesinde çocuklarına ilik nakli yapılması için büyük uğraş verdi.


Talasemi hastası çocukları, Kader Dizlek (15), Serdar Dizlek (14) ve Hakan Dizlek'in (10) her 18 günde bir kan nakli olması gerektiğini söyleyen baba Dizlek "Kan nakli yapılabilmesi için çocukların evde 12 saat boyunca ilaç tedavi olması gerekiyor. Bu ilaçlar 7 kalemden oluşmaktadır. Bu ilaçların sadece bir kalemini sağlık güvenlik kurumu tarafından karşılamamaktadır. Bu ilaçların devlet tarafından karşılanması için yaptığım tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Benim bundan sonra çocukların tedavisi için hiçbir imkânım kalmadı. Benim Türkiye Cumhuriyetinden talebim bu çocukların tedavisini üstlenmesidir. Yoksa bu çocuklar her gün gözlerimin önünde eriyor. Hiçbir şey yapamıyorum" dedi


Yılın babası seçilmişti
Baba İbrahim Dizlek 2007 yılında Siverek'teki STK'lar tarafından yılın babası seçildiğini belirterek, "Yıllardır çocuklarımın tedavisi için uğraşıyorum. Bu sebeple Siverek'te yılın babası seçilmiştim. Kaymakamlık tarafından bize aylık 300 TL yardım yapılıyor. Çocukların sadece aylık tedavi gideri 2400 TL'dir. İnanın bu saatten sonra çocuklarımın tedavisini yürütemiyorum" dedi


Kader Dizlek: Hemşire olmak istiyorum
Tam 10 yıldır Talasemi hastalığı ile mücadele verdiğini söyleyen Kader Dizlek (15) kendi yaşıtlarının gezip eğlendiğini belirterek, kendisinin hayatının ise hastane koridorlarında geçtiğini söyledi. Dizlek, "Büyük olduğumda benim gibi hastalara yardımcı olmak için hemşire olmak istiyorum" dedi.


Anne Aynur Dizlek: Bize yardım edin
3 çocuğu Talasemi hastası olan anne Aynur Dizlek ise, bin bir zorlukla çocuklarının tedavisi ile uğraştığını belirterek, "Benim Allah'tan tek isteğim çocuklarımın iyileşmesidir. Devlet yetkililerinden beklentimiz ise çocuklarımızın tedavisini üstlenmesidir" dedi. (A Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir