• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Vali Mutlu`dan 1 Mayıs için son söz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sendikların 1 Mayıs`ı Taksim`de kutlama inadı sürüyor. Vali Mutlu Taksim`deki 1 Mayıs kutlamaları için hem sendikalara uyarılarda bulundu hem de bu tartışma için son sözünü söyledi.

Mutlu, `` Son sözümüzü birkez daha tekrar ediyorum. Yarın Taksim Meydanı`nda kutlama yapılmayacak. . Taksim alanı ve bu alana ulaşan güzargahlar üzerinde yoğun güvenlik tedbirleri alınacak. Tek iznimiz Kazancı yokuşunca anma töreni yapılması ve çelenklerin konulmasıdır.`` dedi.

İşte Vali Mutlu`nun 1 Mayıs açıklamaları;

İZİN MÜMKÜN DEĞİLDİR

Görünen köy kılavuz istemez. Bu alanada kutlama yapılmayacak. Son anda izin verilir gibi değerlendirmeler grupları hala buraya toplama husu ile yapılıyor. Kesinlikle 1 Mayıs`a yarın Taksim`de kutlanması ile izin mümkün değildir. Sendika temsilcilerimize çağrıda bulunduk. Israrlı şekilde riskli bölgede kutlama yapacaklarını söylediler.

TEK İZNİMİZ...

Meydanda mitingin büyük felaketler doğuracağı açıktır. Asla bu satten sonra herhangi değişiklik yoktur. Kutlamaya izin verilmeyecektir. Tek iznimiz Kazancı yokuşunca anma töreni yapılması ve çelenklerin konulmasıdır.

EĞER TOPLANIRLARSA...

Burası İstanbul`un en büyük meydanı değil. Taksim Meydanı`nın üç misli büyük Kazlıçeşme meydanı var. Orası rahat bir meydandır. Üzüm yemek istiyorsak yer bellidir. Kutlama için Kazlıçeşme`yi önerdik.

Emekçi kardeşlerimizi böyle riskli alana davet edip bu alanda kutlama yapacağız diyorsunuz? Nasıl nasıl bir düşüncedir? Gaye eğer 1 Mayıs`ı kutlamaksa Kazlıçeşme Meydanı hizmetlerine açıktır. Ailenizini alın Taksim`e piknik yapmaya gelin desem hanginiz bu uçurumun kenarına gelip eğlenirseniz?

Beşiktaş, Mecidiyeköy taksim cibvarında güvenlik tedbişri alınacak. Buna rağmen marjinal grupların alana gelme ısrarc olabilir.

internethaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir