• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
MÜSİAD gençliği Batman'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mardin Genç MÜSİAD Şubesi'nden, Batman ve Karadeniz'deki işadamlarına barış sürecini anlatmak üzere yola çıkan heyet, MÜSİAD Batman şubesini ziyaret etti.

 

MÜSİAD Mardin Şubesi Gençlik Kurulu, 3 günlük bir program kapsamında şiddetin çözümüne yönelik sürecin daha iyi anlaşılabilmesi ve bölgeler arası empatinin gelişmesi için kalabalık bir heyet eşliğinde yapılacak ziyaretler için yola çıkarak Batman, Rize ve Trabzon'daki işadamlarını ziyaret edecek.

 

Programın ilk durağı olan Batman'ı ziyaret eden heyet, Genç MÜSİAD şube başkanı Murat Güneş ve yönetim kurulu tarafından karşılandı.

 

Güneş, barış elçilerinin bu anlamlı ziyaretlerinden ötürü çok memnun olduklarını belirterek, "Bu güne kadar yürekleri yakan kardeş kavgasının sizler gibi fedakâr arkadaşlarımız sayesinde son bulacağına yürekten inanıyoruz" dedi.

 

Heyete başkanlık eden Genç MÜSİAD Mardin Şubesi Başkanı Gazi Yıldız, yapacakları gezinin amacını ve beklentilerini şöyle açıkladı: "Kardeş kavgasının başladığı zamanlarda birçoğumuz yeni doğmuş birçoğumuz daha çocuk yaşlardaydık. Binlerce kardeşimiz daha o yaşlarda ölmüş veya anne karnındayken yetim kalmış, dünyaya gelmeden hayata veda etmişti. Bu kirli kardeş kavgasından dolayı, zaman geçtikçe öğreniyor ve görüyorduk yanı başımızda sönen fidanları. Ama anlam veremiyorduk neden bu savaş neden bu ölümler. Hâlbuki ölen de öldüren de aynı peygambere inanır, aynı kıbleye yönelip dua eder, bir tek Allah'a ibadet eder ve aynı şekilde uğurlanırdı ebediyete. Halende devam etmektedir bu birliktelik. Değerli Büyüklerimizden beklentimiz, bu güne kadar yapılan yanlışları, makam mevki ve siyasi egoları uğruna yanlışı savunarak bu süreci olumsuz etkilememeleridir." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir