• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Kıbrıs`ta Kur`an okuyan, namaz kılan toplum istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KKTC eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Kıbırs`ta daha çok din eğitimi verilmesini istedi. Taçoy`un sözleri şöyle:

Kabrıs`ta  dini ve ahlaki yozlaşma olduğu doğru mu? Bunun nedeni sizce nedir?

Osmanlı 1870 yılında buradan ayrıldı fakat Kıbrıs halkı  hiçbir zaman İslam dininden vazgeçmedi. Bunda 1974 öncesi Türkiye’den Kıbrıs’a gelip din adına çalışanların etkisi büyüktü. 1974 sonrası sendikalaşma ve Avrupa’nın da etkisi ile eğitimde dinden uzak bir yapı oluştu. Eskiden okullarda ahlak ve din dersleri verilirdi ve bunları din adamları verirdi. Sureleri, Kur’an’ı, namazı, orucu bilmeyen çocuk yoktu. Ancak zaman içinde bu dersler önemsenmedi. Eğitim sisteminde sergilenen bu tür yanlışlıklardan ötürü çocuklarımız din ve ahlak konusunda sıkıntı yaşıyor. 50 kişilik Meclis’imizde bile ancak 3 veya 4 kişi oruç tutuyor.

NAMAZ KILAN, ORUÇ TUTAN TOPLUM İSTİYORUZ

Toplumdaki bu ahlaki bozulmanın giderilmesi için ne yapılabilir?

Benim arzum toplumun bu şekilde dinden ve ahlaktan uzak bir yapı da olması değil, Kıbrıs Türk’ünün arzusu hiç değil. Biz camiye giden, Kur’an okuyan, oruç tutan toplum oluşturmak istiyoruz. Bu da ilkokullardan itibaren verilecek din ve ahlak eğitimi ile gerçekleştirilebilir. Ayrıca çocukları din ve ahlak konusunda yetiştirmeye çalışan Yar-Der gibi duyarlı STK’ların da desteklenmesi gerekir.

Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir