• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Diyarbakır Özekli`de Muhammedi Sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Hani İrşad Der tarafından Diyarbakır`ın Özekli (Tillilek) beldesinde bu yıl ikincisi gerçekleşen kutlu doğum etkinliğine belde halkı duyarsız kalmadı.
 
Kavurucu sıcağa rağmen çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek, büyük küçük demeden belde alanına akın eden köylüler, Hz. Muhammed`e(sav) olan sevgilerini herkese gösterdi.
 
İhsan Canbuldu Hoca`nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup Aksa`nın okuduğu mewlidle devam etti.
 
Hz. Muhammed (sav) için okunan mewlid ve ilahiler eşliğinde duygulu anlar yaşanırken, bazı peygamber sevdalılarının kendinden geçtikleri gözlendi.
 
Grup Aksa sanatçılarının seslendirdiği ilahilere belde sakinleri halay çekerek ve salâvatlar getirerek eşlik etti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Hani İrşad Der Başkanı Muzaffer Karavil, Muhammedi sevdanın Türkiye ile sınırlı kalmadığını her tarafa yayıldığını vurguladı.
 
Ümmetin uyanma vakti geldi
Yaptıkları kutlu doğum etkinliklerinin amacının Allah`ın Resulünü tanıtmak olduğunu ifade eden Karavil, " Bugün İslam ümmetinin uyanma vakti gelmiştir. Müslümanlar yaşantılarını Hz. Muhammed`in (sav) sünnetine göre düzenlemelidir" dedi.
 
Canlarımız sana kurban ya Resulullah
Müslümanların Hz. Muhammed`i (sav) nefislerinden fazla sevmesi gerektiğinin altını çizen Karavil, " Allah`ın Habibinin sevgisi sayesinde biz şeref bulduk. Bizim yapacağımız ibadetler kurtuluşumuz için yeterli olmaz, çünkü önemli olan Hz. Muhammed`in (sav) sevgisidir. Zalimler ne yaparsa yapsın Müslümanların peygamberlerine olan sevdasından vazgeçiremezler" ifadelerini kullandı.
 
Resulü sevmek bir şereftir
Allah`ın (cc) kendisi ve resulü için toplanan topluluğun günahının af ettiğini dile getiren Molla Kerbela Şanlı Hoca ise, " Eğer o toplulukta kötü insanlar varsa dahi o iyi insanların hürmetine af eder. Allah katında bizim değerimiz yaptığımız ibadetlerden ziyade Hz. Muhammed`e (sav) olan sevgiye göre yücelmektedir" şeklinde konuştu.
 
Kelimeler seni anlatamaz ya Resulullah
Hz. Muhammed`in kelimelerle anlatılamayacağını belirten Şanlı, " Hz. Muhammed (sav) sayesinde geri planda olan kadına değer verilip el üstünde tutulmuştur. Çünkü İslam kadını anne olarak lanse edip cenneti onun ayakları altına yerleştirmiştir" dedi.
 
Program Molla Kerbela Hocanın okuduğu duanın ardından sona erdi.
(M.Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir