• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
EXPO 2020 için çalışmalar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Expo 2020 İzmir adaylığı için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Ankara'da yapmış olduğu temaslar neticesinde Cibuti Ankara Büyükelçisini İzmir'e davet etti ve EXPO 2020 için destek istedi.


Federasyon Merkezinde EXPO 2020 İzmir ile ilgili bilgi veren ESİDEF Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu, ''Şimdiye kadar Türkiye ve etrafında EXPO yapılmadı. Türkiye coğrafi olarak çok uygun bir konuma sahip. İzmir tarihi, kültürel ve ekonomik birikim olarak EXPO 2020 'ye çok yakışacak" dedi.



ESİDEF Merkezinde ve İzmir Valiliğinde gerçekleşen görüşmelerde Cibuti devletinin şu anki stratejisi ve sahip olduğu iyi jeostratejik konumundan bahseden Cibuti Türkiye Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi, ''ESİDEF'in misafiri olarak gelmiş olduğum ilinizde bugün gerçekleştirdiğim görüşmeler, EXPO 2020 için İzmir'in en güçlü adaylardan biri olduğunu gösteriyor. Kazanmaması için hiçbir sebep de görünmüyor. Ben de ülkemdeki yetkililerle görüşeceğim ve bizzat İzmir için çalışmalar yapıp, size destek olacağım'' şeklinde konuştu.


Büyükelçiyi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, ''İzmir adına böylesi önemli bir süreçte ESİDEF Ailesinin bu çalışmalarını takdir ediyorum. EXPO 2020 adaylığımız ile ilgili sayın büyükelçinin vermiş olduğu destek sözü bizi çok mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.                         (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir