• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Ölen İşçilerin Ailelerine Tazminat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batılı bazı hazır giyim şirketleri, Bangladeş`te geçen hafta çöken iş merkezindeki fabrikalarında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Kanadalı Loblaw Şirketi`nin Sözcüsü Julija Hunter, kazada sevdiklerini yitirenlere "mümkün olan en iyi ve en anlamlı biçimde" destek olmak istediklerini söyledi.

Şirket, gelecekte benzeri trajedilerin yaşanmasını engellemek için Bangladeşli yetkililerle işbirliği yapacağını da belirtti.

İngiliz Primark Şirketi de üretim için Rana Plaza`daki bir fabrikayı kullandığını kabul etti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin ailelerine acil yardım gönderileceği ve tazminat ödeneceği belirtildi.

Primark, "Biz, sorumluluğumuzun farkındayız. Rana Plaza`da üretim yapan diğer giyim şirketlerin de ortaya çıkıp Bangladeşli işçilere yardım eli uzatmasını bekliyoruz" dedi.

Bangladeş`in başkenti Dakka`da yasadışı yollardan inşa edildiği belirlenen 8 katlı Rana Plaza`nın 24 Nisan`da çökmesi sonucu iş merkezindeki 5 konfeksiyon fabrikasında çalışan işçilerden 382`si yaşamını yitirmiş, yaklaşık 900`ü enkaz altında kalmıştı.

Batılı hazır giyim şirketleri, ucuz iş gücü nedeniyle Bangladeş`i tercih ediyor. Bangladeş, Çin`in ardından dünyanın ikinci en büyük hazır giyim ihracatçısı kabul ediliyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir