• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
`Memleketimizde iş istiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AKSARAY - Çadırlarda kalan ve içlerinde kundaktaki bebeklerin de bulunduğu on aileden oluşan toplam doksan kişi, çok zor şartlarda yaşıyor.
 
Elektriksiz ve susuz bir ortamda yaşamak zorunda olan işçiler, bu zor hayattan kurtulmak istiyor.
 
Memleketlerinde iş olmadığı için buralara kadar gelmek zorunda kaldıklarını ifade eden işçilerden Cuma Çoban, "Memleketimizde iş olmadığı için, on beş senedir çoluk çocuk ile buralara gelmek zorunda kalıyoruz. Aksaray`da şeker pancarı işi bittikten sonra Konya`ya, oradan da Nevşehir`e gideceğiz. Altı ay buralarda çalışıp memleketimize gidiyoruz. Bu yüzden çocuklarımızı okuldan alıkoymak zorunda kalıyoruz. Çocuklarımızın istikbali de maalesef bu hayat şartlarına bağlı. Onlarında okuyup birer doktor, mühendis olma hakları yok mu?" dedi.
 
Şiddet olaylarının artık bitme aşamasına geldiğini belirten Çoban, "İnşallah kalıcı bir barış olur ve teröre savaşa harcanan paralar artık iş sahalarının açılması için kullanılır. Ayrıca memleketimizin zenginleri ile diğer zenginlerinde Doğu ve Güneydoğu`ya yatırım yapmalarını istiyorum. Bu sorun sadece benim sorunum değil, batıdaki tarlalara gelip çalışan binlerce ailenin sorunudur. Sadece bu konuyla ilgili bir bakanlığın oluşturulması gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.
(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir