• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Uyuşturucu ve alkolün olumsuz etkileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi tarafından düzenlenen "Uyuşturucu ve Alkolün Bireysel ve Toplumsal Hayatımıza Olumsuz Etkileri" adlı panel Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Panele Vali Yardımcısı Mesut Eser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş ve birçok öğrenci katıldı. Panele konuşmacı olarak da İl Müftüsü Sinan Cihan, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elmas Kasap ve Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilara Şeker katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Sinan Cihan, "Günümüzde insan sağlığını tehdit eden birçok etken vardır. Hemen hemen her gün madde bağımlılığı yüzünden birçok insan hayatını kaybetmektedir. Her geçen gün madde bağımlılığı maalesef giderek artmaktadır. Madde bağımlılığı gençliğin tuzağıdır. Bu tuzaklardan en yaygın olanı ise, alkoldür. Alkol bağımlılığının sonuçlarına bakacak olursak, aile yıkımından toplumsal yıkıma kadar giden büyük zararlar veren bir bağımlılık olduğu görülecektir. İslam dininde de içkinin yasaklandığı maalesef günümüzde göz ardı edilmektedir" dedi.

Panelde alkol ve alkolün zararları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Elmas Kasap, "İçkinin işine engel olduğunu değil de, işinin içki içilmesine engel olduğunu düşünmeye başlayan kişi alkoliktir. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, Türkiye`de 4 milyon alkolik,13 milyon da alkole meyilli kişi vardır. Global olarak hastalıkların yüzde 4.4`ü, ölümlerin de yüzde 3.7`si alkol yüzündendir. Türkiye`de alkol tüketimi, bazı batı ülkeleri ile karşılaştırıldığında daha düşük olmakla birlikte önemli boyutlara ulaşmaktadır ve gittikçe artmaktadır. Sigara,, alkol ve uyuşturucuyla tanışma yaşı ise, ülkemizde sigara için 10, alkol için 11, uyuşturucu için ise 12 yaştır. Bu bağımlılık yapan maddelerden uzak durmak için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır" şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Dilara Şeker ise, sigara, alkol ve madde bağımlılığı hakkında bilgiler verdikten sonra bu bağımlılıktan kurtulma yollarını anlattı.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik tarafından konuşmacılara plaket ve çiçek takdim edildi.
(Ramazan Sındraç-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir