• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı`nca Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonu`nda düzenlenen Siyaset Akademisi eğitim programında konuşma yaptı.

Geçen yıl 152 milyar doları bulan ihracatın yüzde 95`inin sanayi ürünü olduğuna dikkati çeken Kavranoğlu, şöyle konuştu:

"Ekonomimiz tarıma değil sanayiye dayalıdır. Biz lüzumsuz çok zaman kaybettik, birbirimizi yedik ve geri kaldık. Türkiye`yi 2023`e hazırlıyoruz, dünyada ilk 10`a gireceğiz. İhracatımızı 500 milyar dolara dayayacağız. Almanya`dan neyimiz eksik, çalışıp onların seviyesine çıkacağız."

Fransız İhtilali`nin, Sovyet Rusya`nın çöküşünün ve buradan birçok devletin doğuşunun altında ekonomik çöküntü olduğunu vurgulayan Kavranoğlu, AK Parti`nin iktidara gelirken verdiği ekonomiyi düzeltme sözünü tuttuğu için hala iktidarda bulunduğunu ifade etti.

Kavranoğlu, şunları ifade etti:

"Devlet hangi sektörden çekildiyse o sektör ilerledi. Devlet şirketleri ayrık otu gibidir, bir yayıldı mı diğer otlar bitmez. Devletin işi halkın, üreticinin, müstahsilin önünü açmaktır. Biz öyle yapıyoruz. Sizler iş kuracaksınız, devlet destek olacak. 2023`te kişi başı milli geliri 20-25 bin dolar yapacağız. Asgari ücreti de artıracağız ve her sahada ileriye gideceğiz."